| FlorinDiablo a întrebat:

Buna Seara, vin si eu cu o intrebare menita sa ma lamureasca si sa stiu dinainte ce o sa se intample.Ieri seara pe la ora 3 noaptea a intrat cineva in casa peste mine,si a intrat in sufragerie,eu m-am dezmeticit si am realizat ca cineva e in sufragerie.M-am ridicat usor din pat si am pus mana pe un scaun din bucatarie,si am intrat peste ala in sufragerie fara sa stau la discutii i-am tras cateva scaune in fata,hotul lovinduma cu pumnu in fata dupa ce ne-am luptat nitel am reusit sa pun mana pe un levier care se afla in debara si i-am aplicat cateva lovituri cu el pana l-am facut balta de sange, am sunat la politie la salvare si am fost la politie pentru declaratie, am declarat ce sa intamplat.Acum intrebarea este: Pot sa patesc ceva eu? A fost legitima aparare poate sa depuna vreo plangere sau sa patesc ceva? Am inteles ca are mandibula facuta praf pometele la fel bazinul e fracturat si are vreo 3 coaste rupte fisurate... Va rog sa ma lamuriti?

Răspuns Câştigător
| thealchemist a răspuns:

Daca era casa ta e legitima aparare, nu cred ca vei avea probleme decit poate tot cu el daca vrea sa se razbune cind iese din inchisoare.
oricum insa, vreau sa te felicit, esti un exemplu pentru noi toti si daca mai multi ar face ca tine hotii s-ar gindi de 2 ori inainte sa se apuce de furat.

17 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

A fost legitima aparare.
Dar, parerea mea este ca ai o imaginatie bogata si nu cred o iota din ce ai spus aici!

| FlorinDiablo explică (pentru Elianna):

E doar treaba ta, crezi ce vrei? Vrei sa iti trimit o copie dupa medicolegal unde se constanta ca am fost lovit?

| Elianna a răspuns (pentru FlorinDiablo):

Da? Ai o filmare din care sa reiasa ca nu te-ai batut pe strada ci a intrat "intrusul" la tine in casa?
Ma lasi?
Nu sunt numai copii naivi pe situl asta!

| FlorinDiablo explică (pentru Elianna):

Si ce e de facut acum, sa montez camere video doar ca sa conving utilizatorii TPU, eu am pus o intrebare aici in speranta ca userii ma vor ajuta sa rezolv problema asta, daca tie ti se pare o poveste scrisa doar de amorul artei asta e doar ce crezi tu.

| FlorinDiablo explică:

Usa nu a fost inchisa era doar inchisa cu clanta, el cand a intrat acolo s-a dus direct la mobila unde am o usa culisanta a deschiso si a inceput sa scoatoceasca pe acolo ca de aia l-am si simtit ca nu ma trezeam eu din senin asa, poate daca era mai silentios ma putea fura cu totu.

| PaulCCraciun a răspuns:

In mod normal, din ce am inteles, daca tu ai fost cel care a lovit primul, tu esti considerat atacatorul, cu toate ca el a intrat prin efractie. Sunt nenumarate cazuri cand 'hotul' isi intarita victima, astfel incat aceasta sa loveasca prima si sa fie luata la intrebari de politie. Esti sigur ca ai avut usa inchisa si ala nu era vreun betit care a gresit usa? pentru ca asa au patit parintii mei, noroc ca ei aveau usa inchisa. Daca aveai usa inchisa si el a intrat prin efractie, treaba mi se pare destul de clara avand in vedere ca ti-a violat proprietatea. In Codul Penal zice ( nu am citat ) ca se afla in legitima aparare cel ce savarseste fapta pentru a inlatura un atac (...) si pentru respingerea patrunderii fara drept a unei persoane prin violenta, viclenie, efractie sau prin alte asemenea mijloace, intr-o locuinta. Cel mai bine, vorbesti cu un politist, avocat ceva, care stie foarte bine legea si te va lamuri precis.

| Raiden a răspuns:

rolling on the floor))))))))))

| Hirako a răspuns:

Nu, tipul a intrat fortat in locuinta ta, deci aveai dreptul sa ii faci orice. Stai linistit, legal vorbind, esti in siguranta ( dar ai putea cere paza continua in jurul locuintei, in cazul in care nenea isi trimite prietenii sa se razbune )

| BiuL a răspuns:

Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar majoritatea raspunsurilor de aici sunt complet eronate, chiar aberante. Sunt in anul IV la drept si iti vorbesc in cunostinta de cauza.
1. Nu a fost legitima aparare! El nu te-a atacat pe tine, te-ai aparat de ce?
"Este în stare de legitimă apărare acela care săvârşeşte fapta pentru a înlătura un atac material, direct, imediat şi injust, îndreptat împotriva sa, a altuia." Conteaza cine a dat primul. http://cspontica.ro/2011/02/legitima-aparare/
2. Te poate acuza de loviri si alte violente sau vatamare corporala (depinde de numarul de zile de ingrijiri medicale pe care il primeste) Nu vatamare corporala din culpa, pentru ca tu l-ai lovit cu intentie, nu din greseala.
3. Poti depune plangere pentru violare de domiciliu (art 192 cod penal, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani pentru ca fapta s-a produs in timpul noptii) si pentru o tentativa de furt, pentru ca presupun ca a intrat in casa ta cu aceasta intentie.
4.Ce vei pati concret? Cred ca nimic. Daca el va depune plangere, tu vei fi chemat la audieri, vei povesti sincer ce s-a intamplat (ar fi de ajutor daca ai si avea probe, poze din casa cu urmele de sange, martori, vecini care au auzit galagia etc) si cred ca procurorii vor lua decizia, corecta din punctul meu de vedere, de neincepere a urmarir penale si gata. Totusi daca ala cu care ai avut treaba e destept cred ca iti poate cere despagubiri la o instanta civila, nu stiu pana acolo mai e cale lunga.

| FlorinDiablo explică (pentru BiuL):

Nu am poze sau ceva mama mea e singura martora pentru ca a asistat, si vecini au iesit la usi dar dupa ce a venit politia si salvarea...

| FlorinDiablo explică (pentru BiuL):

In lege poate asa e prevazut dar daca te trezesti cu unu care iti cauta in sufragerie, mi se pare o reactie normala daca poti sa il naucesti Dupa lege artrebui sa inchizi usa cu cheia si sa chemi politia...

| BiuL a răspuns (pentru FlorinDiablo):

Banuiesc ca daca a venit politia, si ala era intr-o balta de sange nu s-a luat si a fugit deci l-a luat politia de la tine din casa, se face un proces verbal si e usor sa dovedesti unde s-a intamplat minunatia.
IN rest, eu te inteleg pe tine, insa unde e lege nu e tocmeala, legea trebuie sa ii protejeze pe toti de orice fel de vatamare indiferent ca sunt cetateni onesti sau infractori, tu nu aveai dreptul sa il lovesti pentru ca ti-a intrat in casa, poate omu` era beat si pur si simplu a gresit usa fara nicio intentie negativa. In fine, cum ti-am mai spus, procurorii sunt si ei oameni si chiar nu cred ca ar incepe urmarirea penala impotriva ta, daca depune infractoru-victima plangere e dreptul lui, insa eu zic ca nu trebuie sa iti faci griji, repet, nu cred ca te vor acuza oamenii legii de ceva avand in vedere cum s-a petrecut fapta concret. Tu poti sa depui plangere pentru violare de domiciliu, tentativa de furt, eventual si o vatamare corporala dar aia ti-o contracareaza cu legitima aparare. Au doua luni termen sa depui plangerea, timp in care te poti gandi ce vrei sa faci. Eu zic sa ai rabdare un pic sa astepti sa vezi ce vrea el sa faca si cate zile de ingrijiri medicale primeste.

| VadTot a răspuns:

Pai e posibil sa intri la puscarie daca i ai pus viata in pericol. Poate omul era beat si a intrat din greseala in casa la tine! El avea ceva in mana? cutit pistol? Daca are un avocat bun! Iti garantez ca tu vei fi cel care probabil vei ajunge la puscarie! In Romania E posibil orice! Nu i ca in America Aici Proprietatea nu ti o aperi cum se face in America Acolo totul se Rezolva mai simplu in Astfel de cazuri!

| MeConstantine a răspuns:

Buna,
Deci plangere poate sa depuna pentru vatamare corporala din culpa, el pentru tine, dar totodata el a incalcat proprietatea privata + tu sustii ca l-ai atacat in legitima aparare pe proprietatea ta. Deci nu ai sa patesti nimic, dar este posibil ca de un avocat tot sa ai nevoie. sfat sa iei macar o consiliere la unul.

| gigite a răspuns:

"Ieri seara pe la ora 3 noaptea a intrat cineva in casa peste mine (eram in dormitor?!), si a intrat in sufragerie,
" eu m-am dezmeticit si am realizat ca cineva e in sufragerie."
M-am ridicat usor din pat ( adica din dormitor! ) si am pus mana pe un scaun din < bucatarie >?, si am intrat peste ala in sufragerie fara sa stau la discutii i-am tras cateva scaune in fata, hotul lovindu- ma cu pumnu in fata dupa ce ne-am luptat nitel am reusit sa pun mana pe un levier care se afla in debara ( aflat pe stanga!) si i-am aplicat cateva lovituri cu el pana l-am facut balta de sange, am sunat la politie la salvare si am fost la politie pentru declaratie, am declarat ce s-a intamplat.
Acum intrebarea este: Pot sa patesc ceva eu? A fost legitima aparare poate sa depuna vreo plangere sau sa patesc ceva? Am inteles ca are mandibula facuta praf pometele la fel bazinul e fracturat si are vreo 3 coaste rupte fisurate... Va rog sa ma lamuriti?

MINCIUNELE - ca tu nu ai patit nimic!? si salvarea nu a luat nici un pacient?

p. s. film nereusit!

| FlorinDiablo explică (pentru gigite):

Stai linistit ca am dizlocat umarul, la picior sunt lovit sunt vanat la ochi si am nasul spart si e umflat tot nasu...

| Laura0 a răspuns:

Nu frate e legitima aparare.n-ai ce sa patesti, el te-a atacat si tu te-ai aparat