Acum esti la ALT MI sau tot la ala la care a venit "prietena" cu dezvaluirile senzationale samd? Legat de lucrul de sarbatori, fiecare firma are politica proprie si trebuie semnate acte in sensul asta - lucrezi in zilele respective, iei 150% din plata normala sau ceva de genul...
De 1 ianuarie nu vei lucra. Dar in rest, probabil da. Chiar pe 31 decembrie pana tarziu. Pentru ca toti exact atunci vor sa faca cumparaturi. Si cum patronul nu e roman, de ce ar respecta 1 decembrie? La fel si alte zile.
In principiu, fiind plin sezon de sarbatori, se lucreaza cu siguranta in 31 decembrie. Totusi ziua de 1 decembrie si 1 ianuarie, s-ar putea sa fie inchis, dar depinde de politica lor interna, dar vor prefera sa tina deschis, pentru ca lumea-i libera si ei pot face vanzari masive.
In orice caz, pentru ca abia te-ai angajat, este bine sa nu ceri nici o zi libera, pentru ca te dau imediat afara.
Non stop cam asta înseamnă. Am și eu magazine non stop și sunt deschise chiar permanent.
De sarbatori legale lucrezi dar esti platita dublu, in schimb nu se lucreaza in ziua de paste, craciun si pe 1 ianuarie. De revelion este programul mai scurt, in general se inchide magazinul la ora 19, regula asta se aplica in cazul hypermarket-urilor.
Daca este un shop&go e posibil sa se lucreze si de revelion, acolo programul poate fi diferit.