| markovlascici a întrebat:

Buna TPU... Am bagat carnea la afumat si pe urma in spais dar nu prea a fost timpu rece si a inceput ca sa pascaveasca putin cateva pete si ce pot face in privinta asta? Sa o spal bine si pe urma ce sa fac?

1 răspuns:
| alessia5158 a răspuns:

Stergi petele de mucegai cu o laveta inmuiata in otet apoi, agati pe bete bucatile afumate(lasand o distanta intre ele, pentru circulatia curentilor de aer) si depozitezi intr-un spatiu care are ventilatie buna. Cauzele aparitiei mucegaiului pe suprafata carnii afumate sunt :
* lipsa unei circulatii bune a aerului (a ventilatiei) din spatiul de depozitare
*asezarea ingramadita(fara a lasa spatiu intre ele) a bucatilor afumate

p.s. Nu folosi apa la curatarea suprafetei--- foloseste otetul care fiind un acid, distruge formele vegetative si sporulate ale mucegaiului