| Cristina1618 a întrebat:

Buna TPU.! am nevoie de ajutor, care insecte ne dauneaza? exemplu : tantar, nu am voie sa zic despre el si care insecte ne folosesc? exemplu : albina, nu am voie sa zic despre el

Răspuns Câştigător
| ema_2625 a răspuns:

Capusele sunt insecte parazite ce populeaza suprafata corpului (sunt ectoparaziti) si sunt daunatoare, deoarece o parte din capuse nu transmit boli si nici nu determina aparitia unor probleme grave de sanatate gazdei. Altele insa, reprezinta principalul vector al bolii Lyme sau al unui tip particular de menigoencefalita.De obicei pacientul nu trebuie sa ia masuri suplimentare: este suficient sa indeparteze atent capusa (sa se asigure ca este completa), sa dezinfecteze zona si sa se asigure ca nu apare o reactie in zona respectiva (o infectie sau inflamatie). Doar in anumite cazuri este necesar si un vaccin antitetanic.
Exista persoane care dezvolta reactii alergice la capuse. Intensitatea lor variaza: poate fi moderata, cu doar cateva semne si simptome prezente, sau poate fi grava (in cazuri rare, insa) evoluand chiar si cu soc anafilactic.

0 răspunsuri: