| brokxy a întrebat:

am o intrebare. Daca scot un colet de la posta care a fost trimis din America pentru a-l scoate trebuie sa platesc? Cineva asa mi-a zis ca da. Dau funda! Va rog sa fie raspuns sigur, adica sa stiti sigur nu doar din parere, si daca se poate cat de mult?

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca coletul este declarat cu valoare de peste $100 atunci ai de platit taxe vamale si TVA 19%.
Cat este de plata, vei vedea numai in momentul in care mergi la vama sau posta, sa-l ridici.
Atentie, fiecare zi in care nu te duci sa-l ridici, conteaza, pentru ca, dupa cateva zile ti se percepe taxa de depozitare!

| mihai69 a răspuns:

„Va rog sa fie raspuns sigur"
Dacă doreai un răspuns sigur, trebuia să spui clar:
- coletul conține produse cumpărate, sau cadouri?
- ce valoare au produsele?
- cine a plătit transportul (tu sau expeditorul)?
În funcție de detaliile astea răspunsul va diferi de la un caz la altul.

| relian a răspuns:

Nu re legatura posta sau taxele din RO cu cel care tia vandut tie nu stiu ce produs.
Ala care tia trimis pachetu la revedere, pa si la gara, nu este treaba lui ce taxe sau tva te pun romanii sa platesti.
Legea in UE zice ca orice vine din afara UE este supus taxarii.In RO din cate am citit daca cumperi ceva din afara UE sunt ceva sume, daca ce cumperi costa pana in 10$ nu platesti nimic,daca este nu mai stiu intre ce sume vei platit tva,sau tva si vama.
Daca tia trimis cineva si sa zic nu ai chitanta romanii sau aia de la posta iti evalueaza ei cat costa produsele respective si te taxeaza ca atare,ca asa e in tenis laughing asa e in RO sau UE lu peste prajit.
Cum dracu frate sa ma taxeze cineva pentru un produs personal? Adica mie nu mi se pare logic,cumpar ceva pentru mine,nu cumpar sa-l vand,de ce sa vina statu sa te taxeze? Ca sunt niste talhari de aia.laughing Dracnea de unde sa fure?
Cauta pe aici ca au dat ceva utilizatori raspunsuri clare si foarte exacte,unia chiar citate din legea din RO cu procente,cat e tva cat vama etc.
Scrie si tu pachete externe sau colete,sau se plateste vama la pachetele externe? ceva de genu asta si sigur gasesti raspunsri destule si unele exacte.
Toate raspunsurile date pana acum sunt exact pe dinafara,total pe dinafara,,mai ales blandiana, nu stiu cine e tipa dar e total aeriana rau de tot laughing baga raspunsuri la greu, probabil se intrece pe aic cu careva, care da raspunsuri mai multe laughing
Altu cu canada bate campii si ala la greu, altlcineva auzi la el plateste vanzatoru din america taxele vamale laughing auzi ce idei mai are, cum dracu frate cu ce oare ganditi cu spatele probabil laughing ce legatura are un vanzator din America cu statul roman nu vad.Il doare pe ala undeva de ce taxe platesti tu, asta este obligatia ta sa intrebi in tara.
Deci cam asa stau lucrurile.Depinde ce valoare are pachetu.Sa nu platesti, sunt ceva companii care fenteaza tot siti aduce pachetu la usa ta, garantat, doar ca dureaza intre 1 si 3 luni laughing eu asa trimit pachete in RO platesc alora 2 dolari pe kg aia e tot si pachetu ajunge unde vreau eu in RO la usa adresei ce o pun.Ce zic eu asa trimit romanii care locuiesc in america, dar trimit pachete multe si grele laughing unia am vazut trimit si saltele laughing paturi, frigidere, masini de spalat, toate rahaturile din lumea asta.Intial mi se parea asa aiurea si radeam de aia, dar apoi cand am vazut ce produse sunt in RO le'am dat dreptate, si ultimile ciurucuri de aici is mai bune ca cele mai tari produse noi din RO laughing acolo nimic nu este bun, dar absolut nimic.
Ok scuze ca am luat-o pe linga, deci cauta raspunsuri aici, gasesti sigur si calculezi ce trebuie sau daca trebuie sa platesti ceva.

| SynapseNinja a răspuns:

Depinde de expeditor. Sunt expeditori care includ în preț și taxele vamale, atunci rămânând ca tu să plătești o taxă de 10 lei parcă era suma. Dar sunt și expeditori care nu plătesc și taxele vamale, aceste taxe rămânându-ți să le plătești tu (cu tot cu TVA 19%) și, desigur și acea taxă de 10 lei. Însă, ai grijă, că dacă nu îl ridici la timp, îți percep taxe de depozitare (știam că e undeva la 1-2 lei/zi). Eu așa știam că este procedura, însă nu am mai comandat cam de 1 an jumate ceva din străinătate (atunci am comandat ceva din Bulgaria). Îți recomand să întrebi la oficiul poștal de procedură.

| MihaiTheBest481 a răspuns:

Din cate stiu eu nu trebuie achitata nicio taxa, deoarece cine a trimis coletul a platit tot, transportul, controlul vamal etc. Dar daca ma insel (cel putin mie mi s-a trimis un colet din Canada si nu a trebuit sa platesc nimic) poti intreba la posta daca trebuie sa platesti

| MadalinAlessio a răspuns (pentru MihaiTheBest481):

Am și eu o întrebare ....am cumpărat online din canada am plătit tot și cu transport ...mai trebuie să plătesc ceva când îmi aduce curierul pachetul?

| Macovei_Edy_2000 a răspuns:

Da trebuie sa platesti o taxa, nu e mult 8 lei