Pentru ca nu dormi suficient de multe ore in noapte si corpul este obosit.
Ca sa te convingi ca nu-i vorba doar de scoala, te sfatuiesc sa te trezesti sambata si duminica tot la 7 dimineata, ca si cum ai merge la scoala, si sa ne spui atunci daca nu te simti obosit.
Un copil trebuie sa doarma in medie 9 ore. Tu cate dormi?
Acum depinde si cat de mult iti place scoala, si cat chef ai sa mergi acolo
Eu ma trezesc cu greu la 7in cursul saptamanii, iar la sfarsitul saptamanii is la 5 in picioare, deci dat viitoare ar trebui sa gandesti, ca oricine poate da un search pe google sa vada cate ore ar trebui sa doarma, in opinia mea neavand nicio relevanta, si la ora 21 daca te culci, tot obosit te trezesti inainte sa te duci la munca/scoala.
Ceea ce ai spus tu este valabil doar pentru sedentari!
O viata sedentara te face apatic si somnoros, lipsit total de energie si chef de orice.
Apuca-te de un sport, fii mai energic si vei vedea ca totul se va schimba pentru tine, in bine!
Yoga Kundalinica e destul?
Nu conteaza cate ore dormi, decat daca dormi exagerat. daca dormi 10 ore si te trezesti sa mergi la scoala, te vei simti foarte bine.
Am observat in unele zile cand ma culcam la 10PM si ma trezeam la 7AM, desi dormisem 9 ore eram obosit. Am zile in care merg pe 9 dimineata. Ma culc la 11PM si ma trezesc la 8AM, dorm 9 ore la fel ca in prima situatie doar ca nu ma mai trezesc greu. Cred ca e rau sa ne trezim pe la orele 6-7 dimineata. Scoala ar trebui sa inceapa pe 9, sa nu ne trezim inainte sa rasara soarele.
Pentru ca te plictisesti, cele mai plictisitoare ore: Chimie, Fizica, Mate… Si mie mie somn, si as dormi, o data m-a luat somnul si mi-a dat profa un catalog in cap de numai imi era somn
Pentru ca pe timpul scolii esti mult mai obosit decat un weekend. In medie un copil are 5-6 ore pe zi ceea ce te extenueaza. Faptul ca faci si teme, si inveti te epuizează. Chiar daca nu ti se pare, atunci cand te culci esti obosit iar atunci ai un somn mai bun. In schimb in weekend te culci la 12 si te trezesti tot la 12
SG1995 întreabă: