| GheorgheNicovel a întrebat:

Am o întrebare. Trebuie să mă transfer la liceu în alt oras, și am 2 cereri de transfer, și o singura foaie matricola. 2 cereri pentru că vreau sa depun la 2 licee. Dacă xeroxez o foaie matricola și o dau la un liceu xeroxată, are ceva? Are stampila, doar că va fi xeroxată, nu are nimic? Ar trebui sa o legalizez?

4 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Fa doua copii simple (la xerox)---secretara va confrunta copia cu originalul foii si va semna pe copie "conform cu originalul". Originalui foii matricole il pastrezi acasa pana la momentul efectiv al inscrierii la scoala care a aprobat transferul. Ai grije!--- foaia matricola este un document scolar important fara de care transferul tau nu se finalizeaza.
Asadar, pana ce nu vei avea aprobarea transferului, originalul foii matricole il pastrezi acasa!

| GheorgheNicovel explică (pentru alessia5158):

La liceul de la care plec mi s-a spus că după ce mă aprobă să merg sa iau foaia matricola și celelalte documente. Deci cred că mie mi.au dat o copie a acelei foi, pentru că data și semnătura secretarei sunt alb negru, doar cea a directorului și ștampila sunt originale, deci nu cred că ar fi o problema daca ar fi și alea copie

| alessia5158 a răspuns (pentru GheorgheNicovel):

Scoala de la care ai plecat ti-a dat un original al foii matricole cu semnatura directorului si stampila scolii! Fa doua copii precum ti-am spus si pastreaza originalul pana la aprobarea uneia dintre cereri. Inscrierea la scoala care te va accepta presupune tocmai predarea originalului acestui document scolar!

| PainTech a răspuns:

Nu cred ca ai voie sa aplici simultan pentru doua licee ( cu toate ca nu am gasit un document oficial care sa interzica acest lucru ).