Nu este aliment de post ...scuze dar tot timpul pe care ai pretins ca tii post l-ai irosit..|||imi poti da te rog funda?
Nu daca are lapte(praf) nu sunt buni (pentru post)...Branzeturile, lsctatele si carnea nu e buna pentru post
De la marele Google:
Fabricarea laptelui praf
Tipuri de lapte praf şi materie primǎ utilizatǎ Pe baza conţinutului de materie grasǎ existǎ mai multe sortimente comercializate dintre care cele mai cunoscute sunt: Lapte praf tip 26 cu conţinut în materie grasǎ de 26%; Lapte praf 20 cu conţinut în materie grasǎ 20%; Laptele smântânit cu conţinut n materie grasǎ de 1, 5. Materia primǎ folositǎ pentru obţinerea laptelui praf este supusǎ unor norme severe similare cu cele cerute în cazul laptelui concentrat si anume: O aciditate mai micǎ de 20o T’; Un gust şi un miros de lapte proaspǎt; O consistenţǎ normalǎ şi o culoare albǎ normalǎ.
Etapele tehnologice de fabricare a laptelui praf sunt urmǎtoarele: 1.Recepţie, filtrareşi rǎcire Laptele, recepţionat conform normelor prescrise privind proprietǎţile organoleptice şi fizico-chimice, este imediat supus unor operaţii de filtrare, care se realizeazǎ, de regulǎ, folosind un dispozitiv centrifugal performant şi adoptat capacitǎţii de producţie. Ulterior, funcţie de regimul de funcţionare a procesului tehnologic, laptele filtrat este: Fie rǎcit la o temperaturǎ de 4-6oC şi conservat în rezervoare tampon înaintea unei prelucrǎri ulterioare. Acest caz este valabil pentru un regim discontinuu sau atunci cand apare un excedent de materie primǎ; Fie trimis direct cu ajutorul unor pompe în utilaje destinate operaţiilor de normalizare. Acest caz este valabil pentru un regim dinamic, în care are loc o recepţie optimizatǎ în raport cu parametrii tehnologici de fabricare. 2.Normalizarea Normalizarea are drept scop principal omogenizarea compoziţiei laptelui şi evitarea fluctuaţiilor în timp ale acesteia. Într-un flux continuu, parametrii tehnologici trebuie sǎ rǎmânǎ constanţi iar compoziţia chimicǎ a laptelui trebuie menţinutǎ la un nivel invariabil. 3.Pasteurizarea Cu toate cǎ uscarea ulterioarǎ a laptelui distruge o mare parte a microflorei, o pasteurizare suplimentarǎ s-a dovedit a fi necesarǎ pentru diustrugerea speciilorrezistente cum ar fi: sporii streptococii termorezistenţi şi micrococii. Uscarea prin scurgere de film pe valţuri este destul de eficientǎ din punct de vedere al sterilizǎrii, dar prezintǎ inconvenientul major de a afecta calitatea produsului. Pasteurizarea laptelui în astfel de tehnologie este corelatǎ, în general cu operaţia de uscare, cele douǎ etape fiind complementare. Temperatura de pasteurizarepoate fi redusǎ la 85-88oC pentru un lapte normal şi la 80-82oC pentru un lapte smântânit. 4.Concentrarea Concentrarea, în tehnologia de faţǎ, este o operaţie similarǎ cu cea efectuatǎ în diferitele sortimente de lapte concentrat. Ea este necesarǎ în tehnologia uscǎrii laptelui pentru evitarea termodegradǎrii laptelui. Gradul de uscare este strâns legat de gradul de concentrare prealabilǎ. O concentrare optimǎ minimizeazǎ formarea de pungi de aer în particulele de lapte, pungi care pot avea un rol nefast asupra etapei ulterioare de conservare a laptelui. Pentru mai multǎ eficienţǎ se recomandǎ ca uscarea sǎ aibǎ loc sub vid în utilaje performante şi puţin voluminoase. Operaţia de concentrare se justificǎ prin consumul sǎu redus de energie, dat fiind faptul cǎ eliminarea unei cantitǎţi de un kg de apǎ necesitǎ un consum de abur cald în timpul uscǎrii de 2-8 ori mai important decât etapa de uscare. Consumul de materie auxiliarǎ kg abur/kg apǎ eliminatǎ este redatǎ în tabelul urmǎtor:
In concluzie...te-ai spurcat
loredanalorena întreabă: