| benga94 a întrebat:

Am o nelamurire si nu ma pe cine sa intreb, tata a muncit in Italia cu contract in regula vreo 9 ani acum a dat firma faliment si la bagat in somaj, el s-a cam bagat intr-o "clica"proasta sa zic asa si a luat obiceiul sa minta, zice ca ia numai 600 de euro somaj,mi se pare cam putin,am auzit la alte persoane din afara ca pe linga somaj au luat si un fel de ajutor si alte beneficii, care aveti idee despre ce e vorba care sunteti acolo sau aveti pe cineva, salariul fix nu stiu cit lua ca nu spunea el zicea ca ia numai 1100 de euor dar el e meserias sudor de vreo 40 de ani deci nu prea cred ca numai atat in fine astept parerile voastre, dau funda.

2 răspunsuri:
| Xela90 a răspuns:

Nu se dă ajutor social, decât dacă e belit de firma lui și dacă a făcut actele pentru ajutor social, dar numai dacă e handicapat pentru că Italia nu îl ajută dacă nu face foile, și firma dacă vrea sau nu să îi facă foile, pentru că e treaba lui, și dacă firma lui în ghilimele ia contribuit la asigurare medicală statu e obligat să îi dea nu știu ce sumă, doar dacă avea reședință unde a stat pe foi să demonstreze că a stat și lucrat. Plus contract. Dar sunt și rasiști ai grijă. Și eu stau în Italia.

| Egous a răspuns:

Eu zic ca da pentru ca nu