| Ladiux a întrebat:

Am si eu o dilema/intrebare. Eu am declaratie pe proprie raspundere de persoana fara venit. Acum cateva zile am retras o suma de 150 de lei de la o casa de pariuri online si nu stiu daca aceasta suma se incadreaza la categoria de venituri. Voi ce stiti despre acest lucru? Se poate intampla ceva?

Răspuns Câştigător
| CodrutElian1990 a răspuns:

150 de lei reprezinta venituri, dar nu din cele care sa schimbe statutul tau de persoana fara venituri. O persoana este cu venituri daca acestea reprezinta veniturile necesare pentru trai la nivel minim.

| gigite a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Aici te lamuresti! https://szilaghi.com/......ri-online/

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru gigite):

Ce are sula cu prefectura?

| gigite a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Extras... Persoanele care au realizat venituri din jocuri de noroc trebuie să declare la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), prin intermediul formularului 200. Obligația revine și celor care efectuat retrageri, chiar dacă activitatea nu a fost una profitabilă.

1. Se plătește impozit și dacă s-a investit mai mult decât s-a retras

Legislația în vigoare impune jucătorilor să declare fiecare venit brut transmis de operatorul de jocuri de noroc, adică fiecare retragere efectuată pe parcursul anului. Astfel, chiar dacă jucătorul a retras mai puțini bani decât a depus în contul online, fiind practic pe pierdere, tot are obligația declarării sumelor retrase, pentru că are de plătit impozit (în cotă de 1% dacă veniturile totale nu depășesc pragul de 15.000 de euro).

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru gigite):

Nu ea vorba despre delararea veniturilor. Era vorba ca, daca o pesoana are un venit de 150 de lei este considerata ca o persoana cu venituri si nu mai beneficiaza de avantajele de care beneficiaza persoanele fara venituri.

| gigite a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Din afirmatia/comentariul tau, recunosti ca e un venit, pe care ulterior crezi ca se incadreaza " ca nu-i venit"- cand si fiscul are rolul de a-l declara in cazul tau...in mod legal.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru gigite):

Chiar ca nu ai inteles.
Intrebarea a fost pusa in alt sens: daca suma de 150 de lei cosnstituie un venit care sa determine trecerea persoanei din persoana fara venit - asa cum a declarat - in persoana cu venit. Persoana respectiva a dat declaratie pe proprie rapundere ca nu are venit pentru a primi ajutorul social. El intreaba ca daca a incasat suma de 150 de lei poate sa piarda ajutorul social?
Acest lucru nu poate determina trecerea persoanei din persoana fara venituri in persoana cu venituri, deoarece o persoana cu venituri este considerata persoana care are un venit constant cu care sa-si asigure traiul de zi cu zi.
Acum ti-am tradus.
Faptul ca trebuie sa declare la fisc suma incasata este alta problema. Aceasta se declara pentru a plati impozit. Orice venit se declara la fisc.
Sunt doua probleme diferite, de aceea te-am intrebat "Ce are sula cu prefectura".
Dar tie a trebuit sa-ti explic ca la un copil de 7 ani. De aceea este bine sa nu te bagi unde nu cunosti si nu poti sa descifrezi ce vrea omul.

| Ladiux explică (pentru CodrutElian1990):

Stiti cumva care este suma necesera a veniturlor pentru a trai la nivel minim? Vreau sa stiu ce suma pot sa scot maxim fara a schimba acest statut

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Ladiux):

Nivelul lunar al acestui venit se raportează la indicatorul social de referință (ISR – al cărui cuantum este și în 2020 tot de 500 de lei). Lunar.

| Ladiux explică (pentru CodrutElian1990):

Si daca depasesc aceasta suma doar intr-o singura luna pe tot anul (de exemplu 600-700 de lei), se poate intampla ceva?

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Ladiux):

Nu.

13 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este un venit dar este foarte mic, asa ca nu este nici o problema. De altfel declaratia ai dat-o inainte de a obtine venitul.

| gigite a răspuns:

De aici te lamuresti! https://szilaghi.com/......ri-online/