Te ajuta la exact ceea ce nu vrei tu sa auzi.Iti imbunatateste memoria, gandirea logica si capacitatea de a rezolva probleme intr-un timp scurt.In alte cuvinte, iti ajuta neuronii sa dezvolte cat mai multe sinapse.Iar cu cat ai mai multe legaturi intre neuroni, esti mai constient de tot ce se petrece in jurul tau.
Matematica nu trebuie luata ca atare.Adica nu trebuie invatata mecanic.Cum ai zis tu 20 la puterea 21912 + 10 la puterea 2392. Ei bine, treaba asta nu trebuie rezolvata mecanic.Prin repetare vei gasi un anumit "patern" care te va ajuta in viitor sa rezolvi probleme de genul mult mai usor. Extrapoland in viata reala, iti va dezvolta capacitatea de a fii atent la detalii si de a face legaturi intre informatiile primite.
Dar este adevarat.Nu ai nevoie neaparat de matematica pentru a gandi logic. Einstein de exemplu si-a dezvoltat gandirea logica lucrand in tinerete in cadrul institutiei care se ocupa de patente tehnologice si descoperiri.De plictiseala, a stat si a studiat toate patentele si descoperirile care se aflau acolo.Si uite asa a ajuns sa revolutioneze fizica, dezvoltandu-si gandirea logica.
Tesla a procedat similar.Era un simplu mecanic care isi adora meseria.El a spus ca putea vizualiza cu ochiul mintii toate componentele in miscare ale unui motor, astfel descoperind unde este problema si unde e nevoie de imbunatatiri.
Bun raspuns, cati ani ai? ce studii ai?*intreb informativ* poate esti in domeniu
Douazecisi unu, inginerie mecanica.Nu sunt chiar pe domeniu...Am renuntat la inginerie in anul doi si m-am bagat la management cultural.
Buna,
Sa zicem ca iti place o masina. Pe cadranul ei vezi ca poti sa ajungi pana la 9000 de turatii si chiar rezista pana acolo.
Sa zicem insa ca iti mai place o masina, absolut identica, din toate aspectele. Dar pe cadranul ei, scrie 2000 de turatii. Si nu poate mai mult.
In mod normal, in viata de zi cu zi, sa mergi cu masina pe un drum normal sa zicem ca ai nevoie de 1600 de turatii.
Deci ambele masini pot face fata drumului foarte bine.
Insa, daca totul este identic, pret, forma, culoare, consum, etc, etc, cu exceptia turatiilor, ce ai alege? Cea de 2000 sau cea de 9000?
Acum considera ca tu, esti masina. Si viata este un drum necunoscut.
Nu cunosti drumul. Dar ca orice drum, are si portiuni intinse unde poti sa mergi mai tare, are si semafoare de unde poti sa pornesti mai in tromba, te mai intreci si cu altii pe drum. Iata cateva motive pentru care s-ar putea ca masina de 2000 de turatii sa nu faca fata propriu zis.
La fel si cu matematica si functiile sintactice, si verbele, si geometria, etc.
Doar iti dau o privire mai larga asupra vietii. Te pregatesc de un drum pe care nu il cunosti. Si cu siguranta nu va fi cel pe care ti-l inchipui tu acum.
Poate sa para povestioara asta ciudata, dar nici nu realizezi cat de adevarata este, in marea majoritate a cazurilor.
Si cum banuiesc ca nu ai nimic ceva iesit din comun care sa sidereze lumea, banuiesc ca si tu intrii in majoritatea cazurilor.
Excelent raspuns si acesta, poate deocamdata nu fac unele diferente si nu imi dau seama de anumite lucruri, dar o data cu trecerea timpului si vietii voi capata o anumita experienta si voi invata
La modul in care vorbesti si la felul cum scrii esti pilaf(zici ca ai 9 si 10 la romana - n-ai citit 3 carti toata viata). Astia ca tine maxim sef de magazin la magazinu din colt, spalator auto, call center, maxbet, mcdonalds. Ce varsta ai sa stiu cui ma adresez, daca tie iti e greu sa faci calcul cu puteri si ai impresia ca aia e culmea matematicii... Cine stie poate ai aptitudini mai mult spre partea de uman...
De fapt, intrebarea e copiata din alta parte, dar batea spre ce doream eu, am 17 ani, formuleaza-mi un alt raspuns, pentru intrebarea Fara matematica lumea nu ar fi evoluat nici pe sfert din sfertul situatiei actuale.
Fara ea nu puteau nici alte stiinte sa se dezvolte: fizica, chimia, informatica, chiar si medicina, fiind puternic ajutata de tehnologie, care tehnologie e matematica pentru ala care o concepe.
Daca nu era matematica n-aveam electronica, n-aveam nici radio, wireless...si tot asa, nici cai ferate, poduri, tuneluri, cladiri deosebite, cam orice aproape.
Se tot demonstreaza ca natura insasi e descrisa matematic. Matematica este cel mai important si valoros instrument al omului(inginer, arhitect, cel care construieste ceva util). Merita matematica invatata? Oricand! Are o aplicabilitate atat de mare...si din punctul de vedere al formarii unei cariere, aceasta iti deschide indiscutabil cele mai multe usi in viata, evident, ma refer in special la materiile derivate din ea sau asociate destul de mult. Gen ca raspunsul acesta.
Foarte frumos din partea lor ca au raspuns cu foarte mult bun simt la o intrebare tampita, m-as simti putin jignit sa mi se raspunda ca unui copil de 4 ani "uite tati vezi radio-ul lu matamare, ala care l-a inventat se numea nicusor, nikola ii zicea ma-sa, tesla colegii de breasla, asta a fost inventator, si el avea o imaginatie foarte bogata, el si-a imaginat cum ar fi sa construiasca un radio dar cartile care le citise de-alungul vietii si ii dezvoltasera neuronii, nu-l ajutau ca erau de literatura, asa ca s-a dus la biblioteca si-a luat niste carti de fizica si de matematica a invatat principiile alea, le-a inteles ca avea neuronii lucrati la sala si bam uite asa putem noi acum sa ascultam manele la radio". Unde voiam sa ajung, nu te-ai uitat in jurul tau niciodata si nu te-ai intrebat de unde atata tehnologie pe capu nostru si nu ti-a incoltit o idee cat de cat? Sa nu iti placa matematica e una, dar sa intrebi ca la ce foloseste e cu totul alta poveste.
Vere, omu` vroia sa aprofundeze folosul matematicii in viata reala.Nu sa desfinteze tot ce tine de numere spunand ca si fara matematica am fi ajuns unde suntem acum.
Tipului nu-i place matematica, na, da-l in judecata! Tie poate iti place.Nu inteleg nevoia de a jingi fara sens o persoana care nu a facut altceva decat sa puna o intrebare pe care toti ne-am pus-o la varsta sa.Sau tu te-ai nascut doct? La saptesprezece ani deja stapaneai limbajul universal si te plictiseau profii?
Lasa omu` sa puna intrebari normale varstei.Ia-te de aia care scriu pe aici ca vor sa ajunga hack-eri sau mai stiu eu ce neurochirurgi in conditiile in care habar n-au diferenta intre "din" si "dintre".
Bai fratioare, am inteles ca nu ii place matematica, nici mie nu imi place, nu mi-a placut, dar erau lucruri elementare care trebuia sa le stii ca nu treceai clasa, elementare ma repet, asa cum stii sa desparti in silabe si sa faci analiza pe un text la prima vedere trebuie sa stii si sa calculezi o mediana, o inaltime, sa calculezi un unghi, combinari, permutari, astea sunt la mintea cocosului, nu sunt notiuni grele. Tre sa construiesti ceva vreodata si ai nevoie, cand am facut la mate acum cativa ani combinatii si permutari, eram cel mai fericit ca gasisem o metoda sigura sa imi calculez banii cati bag la pariuri sa ies pe profit. Nu mori daca nu stii, putem sa traim si fara astea, da mie unu mi s-au parut interesante unele chestii si folositoare. Nu iau apararea matematicii sau ceva, ma... in ea, dar ei intreaba la ce foloseste integrala de suprafata dar ei habar nu au ce este ala un interval.
Imi place sa cred ca ii critic in mod constructiv, si ma si distrez pe seama lor in acelasi timp )). Daca ai ceva impotriva, asta e... da-ma in judecata . AIa cu neurochirurgia de care zici nu merita sa uzez bunatate de tastatura pe ei.
Buna! La prima vedere, matematica invatata in scoala nu ajuta la nimic dar analizand lucrurile da-mi voie sa te intreb urmatoarele : daca vrei sa plantezi ceva pe un teren si nu stii decat valoarea numerica a laturilor dar tu vrei sa aflii neaparat cata suprafata ai plantat ce faci? aplici repede forrmula pentru arie intr-un patrulater oarecare sau daca esti egiptean si vrei sa construiesti o piramida (revii la banala geometrie).In privinta limbii romane : e important sa vorbim corect, dar cine stie ca noi vorbim corect daca nu avem substratul necesar care sa ne asigure de acest lucru.Fiecare lucru invatat la scoala ne v-a ajuta la un moment dat in viata (garantez asta). Asta e doar umila mea parere, insa tu decizi daca e corecta sau nu. Sper ca te-am ajutat!