| Dori09 a întrebat:

as avea o intrebare.
Am terminat doar 9clase si din unele motive nu am mai continuat, eu mi-am dorit mereu meseria de politist dar stiu ca ai nevoie de multe studii.
Se poate face un curs ceva? Daca sunteti si in Germania e si mai bine daca stiti un curs ceva aici, daca se poate sau nu macar sa stiu sa imi iau gandul sau sa continui studiile si un curs?

Răspuns Câştigător
andreia67
| andreia67 a răspuns:

Tu vrei sa fii politist in Romania sau in Germania? In Romania iti trebuie OBLIGATORIU liceul terminat dupa care faci ori o scoala de agenti (nivel postliceala) ori Academia de Politie (nivel facultate). Nu stiu care sunt conditiile in Germania, posibil sa iti ceara sa ai cetatenie germana, in orice caz ar trebui sa vorbesti/scrii germana la nivel avansat, asta e clar. Iar in privinta studiilor probabil trebuie sa ai tot niste cursuri gen liceu, adica macar nivelul 2, Realschule parca se cheama pe acolo. In mod cert nu te primesc doar cu 9 clase si alea facute in Romania.

18 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Termina 10 clase. Ca nici sa aduni gunoiul de pe strada nu te angajeaza in Germania.

| Dori09 explică (pentru darrio2007):

Auzi hai sa fim seriosi! daca nu poti raspunde la subiect treci peste, si nu e vorba ca nu ma angajeaza hai ma stii tu? eu am muncit in Germania si nu la gunoi sau abatoare sau cules capsuni, asa ca...
Stiu ca aici cursurile se iau mult mai in serios decat in ro si chiar poti face o meserie dorită, dar am vrut sa stiu daca dupa ce termin scoala, pot face acel curs!?

| darrio2007 a răspuns (pentru Dori09):

Sunt foarte serios. Nici nu spui la ce ai muncit. Eu sunt in Anglia de 3 ani si am vazut cum stau labourii( 9 clase) in colt de strada sa vina cineva sa-i ia la muncă. Si tu vrei sa devii politist cu studiile astea? Nici in Romania nu te primeste. Fii serios! Imi mentin primul raspuns.

Impachetam plicuri si reviste pentru posta acum esti multumit, tare curios esti la ce am muncit

| Violleta2022 a răspuns:

Ca sa fii politist, trebuie sa ai 12 clase terminate si BAC-ul luat.
Cu 9 clase din pacate, nu te poti angaja decat ca necalificat.
Nu exista cursuri pentru politisit, exista liceul complet de 12 clase si BAC-ul, asa cum am explicat.
Te poti inscrie oricand la liceu, la seral doar (cursuri de seara), dar va trebuii sa termini 13 clase si apoi sa dai BAC-ul.

| sierra1 a răspuns:

Du-te mai departe la școală - asta e singura cale de izbândă in domeniu ales de tine

-- sărbători frumoase --

| Andreeush a răspuns:

Cu doar 9 clase numai in visele tale ajungi ceea ce iti doresti. Termina liceul intai.

| Dori09 explică (pentru Andreeush):

Ce intreb eu si ce raspundeti voi oameni buni,..., am spus ca am terminat 9clase si dupa ce voi relua scoala si o voi termina, pot face un curs sa devin ceea ce doresc? nu mai poate posta omul ceva ca se intelege altceva...plus de asta aveam nevoie de intrebari de la cineva care a trecut prin asa ceva.multumesc

| ibaal a răspuns:

Politist cu curs nu se poate!winking
Poate numai daca te baga Dragnea personallaughing
Revin-o la scoala, niciodata nu e prea tarziu daca exista determinare!

| Dori09 explică (pentru ibaal):

Asa,deci dupa ce termin toate clasele? atunci pot? cu un curs sau?

| ibaal a răspuns:

Dupa ce termini liceul, urmatorul pas este: Academia de Politie. Nu curs!
Cum ar fi si-un medic cu curslaughing
nu exista!

| darrio2007 a răspuns (pentru ibaal):

Ăsta visează cai verzi. Mai e si clonțos.

| Dori09 explică (pentru ibaal):

Multumesc

Domnu eu nu sunt baiat asa ca eu am intrebat frumos se poate raspunde la fel de politicos? esti invidios ca oamenii vor sa continuie studiile si sa faca o meserie? nu am spus ca vreau sa devin politista cu9clase,am spus daca duoa ce termin toate clasele exista un curs sau ceva?

| ibaal a răspuns (pentru Dori09):

Cu placere!
Succes!

| darrio2007 a răspuns (pentru Dori09):

De ce as fi invidios pe tine? Ma deranjeaza faptul ca te multumesti doar cu atat.

| elcosmin a răspuns:

Cum te ai lasat tu de scoala ca 10 clase sunt obligatorii

| Dori09 explică (pentru elcosmin):

Pai nu am mai mers dupa ce am încheiat clasa a 9a