| elenaaaaa56262 a întrebat:

Buna TPU! As vr sa trimit o bluza prin posta, doar ca faza ii ca nu am trimis nimic niciodata prin posta si nu stiu exact cum ii treaba.Bluza trebuie sa o pun intr-un plic ceva? Trebuie sa platesc ceva? Trebuie sa scriu adrese ceva? Explicati-mi va rog!

3 răspunsuri:
| dannyel86 a răspuns:

Bluza o pui intr-o cutie, pe care o poti inveli intr-o coala de hartie.
Pe colet trebuie sa scrii adresa ta la Expeditor si adresa celui la care ajunge la Destinatar. Datele trebuie sa fie corecte si cat mai complete. La oficiul postal se poate completa un buletin de expeditie in care se trec datele de pe colet (doar in rubricile pe care este mentionat pe buletin "Se completeaza de catre expeditor".)
Expedierea unui colet costa bani, dar suma difera in functie de greutatea coletului si daca il trimiti national sau international.
Vei suporta tu taxele de transport. Daca vrei sa plateasca destinatarul, la rubrica "Ramburs" treci cheltuielile de transport.
Daca vrei bani pe acea bluza, la rubrica "Ramburs" treci suma totala ce trebuie sa ajunga la tine (valoare bluza + taxele de transport).

| Zuzu1991 a răspuns:

TREBUIE sa o impachetezi, altfel nu se pot pune adrese si stampile
TREBUIE sa platesti ceva, altfel, de ce ti-ar transporta-o? poate ai ochi frumosi dar la posta asta nu conteaza tongue~~~~

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cum ar putea intra o bluză intr-un plic? Bluza o pui intr o cutie de carton cutie de pantofi de exemplu ca nu ai nevoie de o cutie mare, pe acea cutie pui o coala albă de hartie pe care scrii numele si adresa celui care îi trimiti bluza, si adresa ta ca daca persoana se razgindeste si o da retur ti o trimite inapoi, după ce ai scris adresele, o lipesti bine cu scotch atit hîrtia pe cutie cit si cutia ca sa nu se desfaca in timpul transportului, ajungi la oficiul postal si o cîntăreste doamna de la postă si i ti spune pretul in functie de greutatea pachetului, plătesti suma care i ti spune ea si gata in cateva zile ajunge bluzica la destinatar, îl trimiti aici in Romania sau in strainatate pachetul?