Gonna si wanna sunt variante slang ale going to si want to. Simplu. Wanna si gonna se folosesc foarte mult in muzica, sunt mai fluente si in sensul ca fiind mai scurte permit frazarea si pentru ca exclud t-ul care ar fi sunat ca un fel de pocnet in mijlocul unor versuri.
Exemplul cel mai cunoscut e in acea melodie "I wanna make love to you" Gandeste-te cum ar fi sunat cu acel t in mijlocul ei.
Diferenta dintre only si just e de context in principiu si de constructie a expresiilor.
just a minute, there's only one, in multe cazuri se pot si substitui cu mici rearanjari ale verbului.
Diferentele apar de exemplu in efectuarea unor actiuni, caz in care just inseamna tocmai si only inseamna doar. Deci tine de expresie
I've just washed the dishes - tocmai am spalat vasele
I've only washed the dishes - am spalat doar vasele ( si nu altceva)
Gonna si wanna sunt variante slang ale going to si want to. Simplu. Wanna si gonna se folosesc foarte mult in muzica, sunt mai fluente si in sensul ca fiind mai scurte permit frazarea si pentru ca exclud t-ul care ar fi sunat ca un fel de pocnet in mijlocul unor versuri.
Iar la only si just depinde de context.
Just de cele mai multe ori se foloseste ca "doar" adica doar asta am facut pe cand only poate sa mai insemne si special, singura-singurul etc de ex Only girl (singura fata, fata speciala) vezi in contextu asta only nu prea are sens ca numai.
Sper ca ti-am fost de ajutor!