Da. logica ca exista. daca nue xista nu exista nici mama ta, nici tu, nici nimeni!
Exista, si se pare ca in ultima verme e de partea mea...
S'a intamplat ceva ce te-a determinat sa crezi ca nu exista?!
Da Dumnezeu exista dar noi oameni nu il putem vedea pentru ca Dumnezeu nu sse arata. În orice caz, existenţa lui Dumnezeu nu poate fi demonstrată sau negată. Chiar Biblia spune că noi trebuie să acceptăm prin credinţă că Dumnezeu există: "Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este, şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută" Dumnezeu nu poate fi descoperit in nici un fel de om si de mintea omeneasca pentru ca suntem limitati la cele 5 simturi si la spatiu si timp. Daca Dumnezeu exista singurul mod in care omul poate cunoaste ceva despre Dumnezeu este doar daca Dumnezeu ni se reveleaza la nivelul nostru de inelegere. Ca in realitatea cu mintea noastra nu vom putea sa intelegem niciodata "dimensiunile lui Dumnezeu"fundita te rog frumos :X
Eu cred, acum na nu e obligat sa crezi in el daca nu vrei dar eu cred...succes
Eu sincer nu prea cred...
Stii de ce? Stiinta este mai adevarata. Pentru ca ea orice descopera si demonstreaza toate chestiile. Ea iti da informatii clare si la obiect despre orice descoperit si explica amanuntit cat despre religie si D-zeu...
Doar se spune ca exista undeva acolo sus, ca el face nu stiu ce nu stiu cum. Eu nu prea cred in vorbe. Vreau fapte! Sa mi se dovedeasca asta. Nu prin biblie sau prin tot felul de povestiri religioase cand zice ca Iisus a fost rastignit si ca a inviat nu stiu cate persoane. Cum imi dovedeste asta?
Si eu pot scrie o gramada de carti d`astea. Oricine poate .
Totusi... multa lume crede si are frica in D-zeu. As avea si eu frica si as crede din toata inima daca acest lucru cu D-zeu mi s`ar dovedi clar! Pana atunci stiinta este singura posibilitate .
Pai, profesorul meu de Religie mi-o zis ca Dumnezeu nimeni nu stie daca exista. Dar se stie ceva, ca Isus o existat si a fost pe pamant si o vorbit in numele Lui Dumnezeu. Da, Isus pot sa iti zic ca o existat dar de Dumnezeu nimeni nu mi-o zis nimica, dar poate si el exista dar poate nu vrea sa se faca inteles doar prin cuvintele care leo zis Isus Christos oamenilor.
Da, exista pot sa iti dau o gramada informatii despre el ca sa te lamuresti.
Dumnezeu:
Dumnezeu este fie sintagma prin care se face referire la divinitatea supremă a celor trei religii monoteiste abrahamice: iudaism, creștinism, islam, fie un termen sinonim cu acela de „divinitate, zeitate, zeu/zeiță". În general se poate determina la care dintre cele două sensuri se face referire într-un text prin faptul că în prima sa accepțiune termenul este scris cu majusculă, iar în cealaltă cu literă mică.
În primul sens, termenul „Dumnezeu" corespunde tetragramei ebraice YHWH, ce este un acronim; transliterarea acestei tetragrame mai cunoaște și formele YHVH, JHVH sau JHWH. În lipsa altor precizări, în vorbirea curentă „Dumnezeu" desemnează Dumnezeul evreilor, al creștinilor și al musulmanilor.
Multă vreme populația regatelor Iuda și Israel l-au venerat pe IHWH, un zeu tribal propriu, în schimbul speratei protecții din partea acestuia, fără a nega însă existența divinităților țărilor vecine. Această practică se numește „monolatrie", evreii având chiar perioade în care s-au rugat ocazional la aceste zeități. Astfel, Biblia ne spune (1 Cronici 14:7) [1] că regele David a avut un fiu numit „Baaliada" (sau „Beeliada"), adică „Baal știe" (Baal fiind una dintre principalele zeități cananeene, alături de „El") și că Saul, și el, a avut un fiu numit Eșbaal (1 Cronici 8:33) [2], adică „omul lui Baal". Biblia (Ieșire 15:11) [3] îl citează pe Moise spunând: „Cine e ca Tine între dumnezei Doamne?". Psalmul 86:8 [4] reia și el ideea: „Nimeni nu e ca tine între dumnezei, Doamne". În alți psalmi (e. g., 82:1) [5] dumnezeul evreilor ni se spune că stă de vorbă într-o adunare de dumnezei („[...] El judecă în mijlocul dumnezeilor.") sau „alți dumnezei se închină Lui" (Psalm 97:7 - 9) [6]. Aceeași idee a „zeului nostru printre alți zei" este reluată și-n Exod (18:11) [7] unde Ietro, socrul lui Moise, declară: „Cunosc acum că Domnul este mai mare decât toți dumnezeii;" De unde concluzia că folosirea pentru YHWH a substantivului comun plural „dumnezei" („Elohim" pluralul de la „El"/„Eloha"), în afară de a sugera un plural de politețe indică și spre multitudinea de zei/divinități pe care acesta le-a înlocuit în cursul procesului de trecere a religiei evreiești spre monoteism. La babilonieni, zeul Marduk întruchipează din ce în ce mai mulți zei (Lugal-Aki, Nirig, Nergal, Bel și Nebo). Acest fenomen de unificare a panteonului național are corespondență și în religia Egiptului, deși nici babilonienii, nici egiptenii nu au atins monoteismul iudaic.
Dovezi arheologice vin să sprijine textul biblic, demonstrând că în perioada monarhică, sub Solomon, evreii divinizau mai mulți dumnezei în afară de YHWH, precum Baal, Așera (soția lui YHWH) [8], Milkon și Kemos. Panteonul evreiesc era ierarhic, în el intrând și kerubimi (sau heruvimi), inițial personificări ai norilor furtunii, ființe fantastice cu aripi de acvilă cunoscute și de către alte populații canaaneene [9], serafimi (șerpi înaripați) etc [10].
În limba română termenul este un împrumut de la păgânism, el provenind din latinescul „Domine Deus", mai exact din forma sa populară fără „i" („Domne Deus"), „veche invocație păgână adoptată și de creștini pentru unicul lor Dumnezeu." [11].
În creștinism, Dumnezeu, YHWH, este văzut ca fiind creatorul Pământului și al Lumii.
De obicei se consideră că are atributele de sfințenie (separat de păcat și incoruptibil), justețe (are dreptate în toate), suveranitate (are voință proprie), omnipotență (atotputernic), omniștiință (atotștiutor), omnibenevolență (atotiubitor) și ubicuitate (omniprezent). Scripturile conțin multe afirmații directe referitoare la calitățile lui Dumnezeu. Iată doar câteva exemple: „DOMNUL iubește dreptatea" (Psalmul 37:28) [12]; Dumnezeu este „atotînalt în putere" (Iov 37:23) [13]; „«Eu sunt loial», este declarația lui Iehova" (Ieremia 3:12)[14]; „El este înțelept cu inima" (Iov 9:4) [15]; El este „un Dumnezeu îndurător și milos, încet la mânie și abundent în bunătate iubitoare și adevăr" (Exodul 34:6) [16]; „Tu, o, Iehova, ești bun și gata să ierți" (Psalmul 86:5)[17]; și o calitate a sa este predominantă, „Dumnezeu este iubire" (1 Ioan 4:8) [18].
Isus Pantocrator, Dumnezeu Fiul, mozaic din Catedrala Sfânta Sofia din Constantinopol, (azi Istanbul)Mulți creștini mărturisesc trei persoane, sau ipostaze (sau ipostasuri), ale lui Dumnezeu. În Sfânta Evanghelie după Ioan, Iisus însuși spunea: „Eu și Tatăl Meu una suntem" (Ioan 10:30) [19], pentru ca mai apoi să menționeze toate cele trei ipostaze: „Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăța toate și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu." (Ioan 14:26) [20]. Se înțelege din acestea, după cum Sfântul Grigore Teologul explică: Cele trei ipostasuri sunt „o singură Fire în trei proprietăți, înțelegătoare, desăvârșite, existând prin ele însele, deosebite în număr, dar nu deosebite în Dumnezeire" [21].
Această formă de triplă manifestare este numită conform multor culte creștine Sfânta Treime, nefiind însă recunoscută de adepții iudaismului, islamului și unor culte creștine. Sfânta Treime are în comun Dumnezeirea, conform multor culte creștine.
Dumnezeu Tatăl este, conform celor mai multor culte creștine, una dintre cele trei Persoane ale Sfintei Treimi, alături de Fiul și de Sfântul Duh. Dumnezeu Tatăl este nenăscut și negenerat.
Dumnezeu Fiul este, conform celor mai multor culte creștine, una dintre cele trei Persoane ale Sfintei Treimi, alături de Tatăl și de Sfântul Duh. Dumnezeu Fiul este născut din Dumnezeu Tatăl mai înainte de timp și întrupat ca om, în timp, din Fecioara Maria [22], prin adumbrirea acesteia cu Dumnezeu Duhul Sfânt (Luca 1:35) [23].
Dumnezeu Duhul Sfânt este, conform celor mai multor culte creștine, una dintre cele trei Persoane ale Sfintei Treimi, alături de Tatăl și de Fiul. Dumnezeu Duhul Sfânt purcede din Dumnezeu Tatăl (după creștinismul ortodox) sau din Dumnezeu Tatăl și Dumnezeu Fiul (după creștinismul catolic și cel protestant).
Unde locuiește Dumnezeu? În câteva versete se spune despre „ceruri" că sunt „locul locuinței" lui Dumnezeu (1 Împărați 8:39, 43, 49 [24]; 2 Cronici 6:33, 39 [25]). Un singur verset însă descrie măreția lui Iehova Dumnezeu astfel: „Să locuiască Dumnezeu cu adevărat împreună cu omul pe pământ? Iată, cerurile și cerurile cerurilor nu Te pot cuprinde" (2 Cronici 6:18) [26].
„Dumnezeu este un Spirit", spune Biblia (Ioan 4:24) [27]. Prin urmare, el locuiește într-un domeniu spiritual, complet diferit de universul fizic. Când Biblia spune despre „ceruri", sau „cer" [28] că sunt locuința lui Dumnezeu (Psalmi 123:1 [29], Ecclesiast 5:2 [30]), ea arată cât de grandioasă e această locuință în comparație cu domeniul material în care locuim noi. Așadar, potrivit Bibliei, Dumnezeu nu locuiește în universul fizic, dar are o locuință bine stabilită (vezi, e. g., Iov 23:3) [31].
Biblia oferă și alte răspunsuri legat de locuința lui D-zeu: Dumnezeu locuiește în Sion [28] : Psalmi 9:11 [32], Psalmi 76:2 [33], Ioel 3:17 [34], 21 [35], și Dumnezeu este omniprezent [36] (panteism sau panenteism): Psalmi 139:7-10 [37], Fapte 17:28 [38].
Biblia îl caracterizează pe Dumnezeu ca fiind de sex bărbătesc, deși textul Gen. 1:26-27:
Cum sa nu existe? Dumnezeu exista in inima tuturor crestinilor. Daca nu ai credinta in El nu esti crestin!
Buna Cornelia.
Tot ce pot sa iti zic eu este ca Dumnezeu exista pentru cei ce cred in el . Pentru mine exista, a existat, si mereu va exista. Si sunt sigura ca oamenii ce cred in El cred si in viata si bucurie.
Pa-pa
Tu ne intrebi pe noi? Intreaba-te pe tine ...Eu cred in Dumnezeu si stiu ca acolo undeva exista si are grija de fiecare
Bineinteles ca exista. Ai atat de multe exemple in jurul tau. Priveste doar la natura: nimic atat de ordonat si frumos, nu poate proveni din haos.
Eu una cred ca existaŞtiu că Dumnezeu există pentru că vorbesc cu El în fiecare zi... nu Îi aud vocea efectiv, prin sunete, dar Îi simt prezenţa.Au existat lucruri care s-au petrecut în viaţa mea şi care nu au altă explicaţie posibilă decât că sunt de la Dumnezeu. În orice caz, existenţa lui Dumnezeu nu poate fi demonstrată sau negată, chiar Biblia spune că noi trebuie să acceptăm prin credinţă că Dumnezeu există. Asadar, crede si nu cerecta!
Buna draga Cornelia.
Am sa-ti raspund sincer, cum ai rugat.
SI nu am sa aduc nici o informatie, am sa-ti zic parerea mea din suflet, franc.
Cine este Dumnezeu?
De ce credem in el?
Oare chiar exista?
Sunt niste intrebari, ale caror raspunsuri salasluiesc in inimile noastre.
Daca crezi in El, vei fi ajutata de Cineva.
De ce?
Poate pentru ca tu Il respecti si te comporti bine cu oamenii, Ii respecti poruncile si nu ii iesi din voie.
Daca vei fi smerita, mereu vei fi ajutata.
Daca vei avea vreun necaz, apeleaza la Dumnezeu.
Si daca intr-adevar vrei sa ai un contact cu EL, doreste-ti din suflet.
Roaga-te, bate matanii si vei vedea ca mereu vei fi sub aura protectoare a cuiva.
Poate ca acum raspunsul meu iti pare prea filosofic, dar cu timpul vei intelege.
Si cel mai important!
Doreste-ti din suflet *!
Numai bine*!
Nu exista! O astfel de fiinta nu poate exista.
Daca doresti pot dezvolta si argumenta afirmatiile mele. Ca un preambul al logicii, argumentele merg in 3 directii:
1) O fiinta cu astfel de caracteristici (omniscienta, omnipotenta si omniprezenta) nu are logica si cauza de a fi;
2) Biblia contine prea multe erori (de istorie, evolutie si logica) spre a fi credibila;
3) D-zeu nu face ceea sustine ca ar trebui sa faca
Da, exista. Nu l-am vazut, dar l-am simtit. Si l-au simtit si altii. Altfel credeam ca mi se nazare mie, ca am doar imaginatii. Insa atita timp cit l-am simtit, si chestia asta mi-a adus vindecare de o boala urita, eu sunt convins ca exista!
Da, Dumnezeu exista si este in tot ceea ce facem noi, fie constient sau inconstient firii noastre, pentru cei care sustin ca Dumnezeu nu exista am sa le spun ceva :
Daca crezi in Dumnezeu si El nu exista nu ai pierdut nimic dar daca nu crezi in Dumnezeu si El exista ai pierdut totul!
Existaaa! Normal ca exista.Aceasta lume El a creat-o.Omul El l-a creat. Unii nu cred in Dumnezeu dar eu cred.Sunt unii care cred in mai multi zei.Dar eu numai in Dumnezeu cred.