Buna! Nu este o "lege" sa porti, depinde de educatia primita... Unele persoane cred ca prin acoperirea capului(si implicit fetei,uneori) isi arata respectul fata de parinti,soti,etc. Iar altele considera ca sotul este singurul barbat in masura sa o vada cu capul descoperit. Eu, de exemplu, am multe prietene musulmane, unele poarta acel "hijab" iar altele nu, la inceput mi se parea ciudat asa ca am intrebat-o pe una dintre ele, iar ea mi-a raspuns ca nu este obligatoriu sa il porti. Aceasta "lege" este similara cu cea a carnii de porc(pentru musulmani) sau cea de a merge in fiecare duminica la biserica pentru crestini) : cei ce vor o respecta, ceilalti nu.Dar cum spuneam educatia primita este cea care "decide" :*
P.S : Locuiesc in Anglia, aici am avut ocazia sa intalnesc diferite persoane cu diferite culturi, religii, etc. si asa am aflat si despre "legea" musulmanelor despre acoperirea capului. Sper ca te-am ajutat :*
Cele care poarta provin din familii mai conservatoare, traditionaliste, care respecta regulile cu mai multa strictete.
In functie de cat de religioasa este familia lor. Exista musulmani mai moderni care au renuntat la o parte din obiceiurile traditionale care discrimineaza femeile si altii mia traditionalisti care le respecta inca