Ce sa patesti? Daca ai experienta poti conduce si mai mult de o zi intreaga. Daca esti incepator, nu recomand.
Eu am condus 18 ore cu mici pauze. Se poate. Nu recomand. E foarte periculos.
Ce înseamnă "o zi întreagă"? 8 ore? 16 ore? 24 de ore? De la răsărit până la apus? Și cine conduce? Un șofer experimentat și în formă? Un începător? Un bătrân de 80 de ani?
Pai când am zis o zi întreagă m-am referit direct la 24 de ore și nu știu șofer normal 30 de ani, sau chiar mai mult de 24 de ore daca e posibil nu stiu și am mai zis daca doarme și în masina
Ce relevanță are unde doarme? Aici discutăm despre cât timp conduce în continuu, nu despre unde doarme. Bănuiesc că nu conduce în timp ce doarme.
Cât despre condusul non-stop 24 de ore, este teoretic posibil cu suficient antrenament, dar extrem de riscant și nerecomandat. Nu se recomandă să conduci mai mult de 8-10 ore pe zi. Șoferii de tir nu au voie să conducă mai mult de 12 ore într-un interval de 24 de ore.
Pentru că de la un moment dat încolo reacțiile și concentrarea se degradează ca și cum ai fi sub influența alcoolului.
Tocmai că dacă ești tirist nu poți. Că tahograf, că program de condus, că lege
Depinde ce categorie. Fiindca nu poti compara, B cu C cu CE. Sau in ce scop. Daca emasina personala, poti 24/24, dar daca e masina de munca, se schimba regulile
Da, dacă ești odihnit și bine hrănit ca să ai energia de a conduce și dacă ești în deplinătatea facultăților mentale și fizice.
Fizic e imposibil sa conduci 24 de ore non-stop si sa nu faci accident. Poate 16 intr-un caz bun si cateva cafele.
Creierul extenuat se comporta la fel ca unul beat.
Nici taximetristii nu conduc atat de mult pe zi.