Download-ul și upload-ul diferă de la placa video al calculatorului/laptop-ului. Însă, cei de la RDS&RCS, Digi oferă cel mai bun Internet de pe piați prin fibră optică.
Placa video? N-ai idee despre ce vorbesti, placa video nu are absolut nicio treaba cu conexiunea la net.
Ba are foarte multă treabă atunci când vine vorba de 50 mb/s, 100 mb/s, nelimitat ...etc. Pentru că atât cât îți suportă și ea îți va face dw/up.
Repet, placa VIDEO nu are absolut nicio treaba cu viteza traficului. De asta se ocupa in totalitate placa de RETEA (si procesorul are o pondere, preluand datele/pachetele de la placa de retea si scriindu-le pe HDD, de-asta ti se misca mai incet cand dl-ezi cu 10MBps). Placa video (unitatea de procesare grafica) se ocupa in exclusivitate de procesare grafica si calcule foarte complicate, ajutand procesorul doar in situatii specifice. De asemenea NU EXISTA NELIMITAT. E fizic imposibil. Te rog, abtine-te din a da raspunsuri eronate si chiar aberante daca nu stii despre ce vorbesti. Sunt absolut sigur ca tu nici macar nu stii diferenta dintre mbps si MBps.
Dacă tu chiar crezi ceea ce spui te-aș ruga să te documentezi mai mult. Degeaba ai 100 mbps ...pentru că în mare parte contează și placa video. Întreabă la realții cu clienții despre asta și probabil vei rămâne uimit de ceea ce-ți zic. Și niciodată nu am discutat în necunoștiință de cauză; așa că, încearcă să nu mă cataloghezi prost.
Omule, incearca sa intelegi (am destula experienta in domeniul asta, inclusiv facultate (mate-info)) ca te contrazici total degeaba intr-un domeniu in care nu ai aptitudini. De altfel, ai putea sa lecturezi chiar si wikipedia pe acest subiect si iti vei da seama ca ceea ce spui nu are nicio legatura cu realitatea: http://en.wikipedia.org/wiki/Network_interface_controller
Internetul pe stick de la Orange e menit sa fie mobil, nu fix, de-asta ai viteza de dl atat de mica. Nu sunt din Oradea, ci din Bucuresti, dar aici (probabil e si in Oradea la fel, pentru ca folosesc aceeasi infrastructura in toata tara), viteza de dl la Romtelecom e relativ mica, 700KBps pana la 3-4MBps in zilele lui bune. Ti-as recomanda RDS, ajunge pana la 10MBps si e destul de stabila, (ceea ce vezi tu cu 100Mbps e de fapt 12. 5MBps MAXIM si niciodata nu o sa vezi asa ceva). Difera, intr-adevar de la placa de retea la placa de retea, dar cu siguranta pana si cel de la Romtelecom il va intrece pe cel de la Orange, din cauza ca e fix, nu mobil (prin stick).
Repet, dupa parerea mea cel de la RDS e mult mai bun (viteza de dl mai mare) si mai stabil (in 4 luni mi-a picat o singura data, pentru 3 ore) decat cel de la Romtelecom, deci te-as sfatui sa mergi pe ei .
Am bagat internetul de la ROMTELECOM, Net Power(100 Mbps)
Stiu ca de fapt e ( 100 : 8 = 12, 5 ), insa 12, 5 mbps nu este asigurat.
de fapt eu cred, si asa a spus si d-l care mi-a legat ca aceasta clicknet router ar trebui sa descarca cu 6 mbps
Mie as placea si daca ar descarca cu 3-4 mbps, insa IMI DESCARCA CU 1.6 mbps MAX
Cand testez viteza de descarcare, scrie ca 13 mbps download si 0.80 upload...
Uploadul stiu ca nu e mare, si nah nici nu-mi trebuie... dar credeti ca
1.6 mbps e normal la NET POWER?
Apropo... la net power am acces la Voyo gratuit timp de 12 luni, insa nu mi-o dat nimeni nicio informatie cum sa o activez contul.
Ce parere aveti, care e continuarea?
Pai depinde foarte mult si de unde downloadezi (site-ul), depinde de placa de retea, depinde de router, de numarul de clienti care impart aceeasi banda cu tine (fie prin routerul tau, fie printr-un alt punct de partajare - routerele celor de la romtelecom la care tu nu ai acces). Ca idee, absolut toate companiile de net scriu viteza maxima cu care poti downloada iar la 12.5 ajungi din an in paste cand nu mai imparte nimeni banda cu tine etc.
Poti incerca insa urmatoarele:
Pune parola la router: trecand peste faptul ca te protejeaza de toti ratatii care se cred mari hackeri si isi forteaza accesul in pc-ul tau, sunt si leecheri care-si trag netul de la vecinii de prin bloc si-ti scad viteza destul de mult.
Intra pe speedtest.net si vezi ce viteza iti zice ca ai. Mai intai testeaza pe serverele din Bucuresti (si nu uita sa imparti la 8 ca sa afli viteza reala), viteza aia o sa fie doar pe serverele de la noi din tara probabil. Apoi testeaza pe servere mai indepartate (Frankfurt, Paris etc. Nu te obosi cu Marea Britanie si Irlanda ca au net foarte prost aia). Fa asta si cand ti se pare ca merge foarte prost netul, eventual poti sa salvezi print screenuri ca sa ai cu ce sa le dai in cap alora de la Romtelecom cand ai plangeri.
Intra in cmd, scrie ipconfig, da-i enter si copiaza ip-ul de la default gateway. Scrie ip-ul ala in browser si o sa te duca la setarile routerului (de obicei userul e admin, parola admin sau password. Daca nu merg, cauta pe google si sigur le gasesti destul de usor). De aici te interseaza mai mult un Client List (DHCP de obicei - iti arata exact cine e conectat la routerul tau, sa fii sigur ca nu-ti mananca cineva banda). Arunca un ochi si prin port forwarding. Ideal e sa nu fie nimic, decat daca ai adaugat tu. Ai grija insa, nu modifica nimic pe-acolo, poti sa-ti strici conexiunea si mai rau daca nu te pricepi.
Daca tot ce-am scris mai sus e ok si ai si un antivirus decent (cu licenta originala avastul e gratuit si foarte decent, in special daca foloseai vreun norton sau altceva sa-i zicem "neoficial" - sunt foarte proaste si destul de periculoase chestiile alea), poti sa-mi scrii ce placa de baza ai si ce router ai exact (btw, sunt sigur ca routerele alea nu sunt la prima mana, vezi sa nu aiba urme de uzura pe el, daca are poti sa te plangi si legat de chestia asta), sau poti sa le cauti pe google, vezi specificatii, sa nu te limiteze vreuna din componente.
Sper ca te-a ajutat vreuna din ideile astea.