Nu este neapărat necesar să descarci complet și să încarci la 100% bateria unui telefon smart nou. Aceasta era o practică recomandată pentru bateriile mai vechi, care foloseau tehnologii diferite, cum ar fi bateriile de nichel-cadmiu (Ni-Cd) sau nichel-metal hidrid (NiMH), care aveau un efect de memorie.
Telefoanele moderne folosesc baterii litiu-ion sau litiu-polimer, care nu suferă de același efect de memorie. Pentru aceste baterii, este mai bine să le menții între 20% și 80% pentru a prelungi durata de viață a bateriei. De asemenea, nu este recomandat să descarci complet o baterie litiu-ion deoarece acest lucru poate afecta negativ performanța sa pe termen lung.
În concluzie, nu este necesar să descarci complet și să încarci la 100% bateria unui telefon smart nou. Este mai bine să păstrezi nivelul de încărcare între 20% și 80% pentru o durată de viață optimă a bateriei.
Nu mai e adevăr de ani de zile că noua tehnologie nu mai are nevoie de formatări din astea
Așa era pe vremea bunicii, acum il incarci până e plin full și gata. D-aia e "smart" să știe când îi ajunge curentul primit
Era valabil la telefoanele vechi cu baterii NiMh. La astea noi litiu polimer nu este necesar.
Am telefonul de un an si am bateria la 100%, trucul folosit este ca ma doare undeva de sanatatea bateriei.Il bag la incarcat cand imi aduc aminte si il scot cand am nevoie de el.