| 4andrea567 a întrebat:

Buna TPU! Urmeaza sa imi iau telefon
am inteles ca bateria sa tina mai mult e de preferat de cateva ori la inceput sa descarci telefonul pana la 0% si dupa il incarci pana la 100% si tot asa de cateva ori si apoi il incarci cand vrei
e adevarata chestia asta?
stiti tot asa ceva trucuri pentru baterie sa tina mai mult? si mai bine

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu este neapărat necesar să descarci complet și să încarci la 100% bateria unui telefon smart nou. Aceasta era o practică recomandată pentru bateriile mai vechi, care foloseau tehnologii diferite, cum ar fi bateriile de nichel-cadmiu (Ni-Cd) sau nichel-metal hidrid (NiMH), care aveau un efect de memorie.
Telefoanele moderne folosesc baterii litiu-ion sau litiu-polimer, care nu suferă de același efect de memorie. Pentru aceste baterii, este mai bine să le menții între 20% și 80% pentru a prelungi durata de viață a bateriei. De asemenea, nu este recomandat să descarci complet o baterie litiu-ion deoarece acest lucru poate afecta negativ performanța sa pe termen lung.
În concluzie, nu este necesar să descarci complet și să încarci la 100% bateria unui telefon smart nou. Este mai bine să păstrezi nivelul de încărcare între 20% și 80% pentru o durată de viață optimă a bateriei.

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu mai e adevăr de ani de zile că noua tehnologie nu mai are nevoie de formatări din astea

| sierra1 a răspuns:

Așa era pe vremea bunicii, acum il incarci până e plin full și gata. D-aia e "smart" să știe când îi ajunge curentul primit

| gabicoo a răspuns:

Era valabil la telefoanele vechi cu baterii NiMh. La astea noi litiu polimer nu este necesar.

| KovacsB a răspuns:

Am telefonul de un an si am bateria la 100%, trucul folosit este ca ma doare undeva de sanatatea bateriei.Il bag la incarcat cand imi aduc aminte si il scot cand am nevoie de el.