| Mirabella95 a întrebat:

Va rog sa mi explicati exact ce inseamna o simpla logodna in biserica? Ce presupune? Trebuie sa fi facut cununia civila la primarie inainte? Sau cum? Ce conditii trebuiesc indeplinite si ce se face exact? Rog detalii
Ofer funda celui mai amplu raspuns

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Logodna este un fel de "ocupare a postului", adica a partenerului/ei.
Este o promisiune, o obligatie morala intre cei doi logoditi, precedentul casatoriei care urmeaza.
Inelul de logodna marcheaza persoana ca viitor sot /sotie deja aleasa, ocupat(a) deja, pentru a tine la distanta alte persoane, care si-ar dori pe careva din cei doi logodnici.

Cununia se va tine la o data ulterioara logodnei, urmat de cununia la biserica.

| Violleta2022 a răspuns:

Da, trebuie sa ai cununia civila la primarie si sa aveti certificatul de casatorie in mana, ca nici un preot nu va poate casatorii fara acel certificat legal.
Mergi la Casa Casatoriilor din Comuna/Orasul tau si ia de acolo lista cu cerintele de casatorie: sa platetsi o tax si sa faci niste analzie medicale, sa duci certificatele de nastere in original si buletinele bineinteles.

| Mirabella95 explică (pentru Violleta2022):

Adica daca n am acea cununie la primarie nu ma pot duce la biserica?
Nu am mai fost niciodata casatorita e prima oara. Voiam doar sa fac ceva la biserica nu cu acte

| Violleta2022 a răspuns (pentru Mirabella95):

Nici un preot din Romania nu te cununa fara certificatul de casatoirie de la Primarie!
Oricum casatoria la biserica nu este legala, de aceea se cere intai cea legala si apoi cea de la biserica.
Nu-i mare filozofie, este doar o formalitate, sa depuneti certificatele de nastere, copii dupa buletine si sa faceti niste analize medicale. Iar in ziua cand va ies actele, mergeti la Primarie cu parintii si nasii si semnati certificatul de casatorie, dupa care, treceti pe la biserica si va cununati si religios.