| CkEuforia a întrebat:

Vin si eu cu o intrebare: ce masuri se pot lua in cazul in care cineva nu vrea sa-ti dea datoria inapoi?(1300 ron) ce se poate face? unde apelez? la cine?
Astept raspunsurile voastre, multumesc

Răspuns Câştigător
| BiuL a răspuns:

In principiu poti sa depui la judecatorie o cerere de chemare in judecata (a datornicului). Problema care se pune e de probatoriu, tu trebuuie sa dovedesti ca i-ai dat banii respetivi, ca el poate sa spuna ca nu i-ai dat sau ca ti i-a dat deja inapoi, tu trebuie sa poti dovedi ce sustii tu, cel mai bine cu inscrisuri (o chitanta, un contract orice) sau macar cu martori, smsuri etc. Eu zic sa-l ameninti, ii spui ca daca intr-o saptamana nu-ti da banii il dai in judecata, poate se sperie si tii da, daca nu, depunde plangerea, poate nici nu mai apucati sa va judecati, ca ii va suficienta citatia de chemare in instanta ca sa iti inapoieze datoria.

| CkEuforia explică (pentru BiuL):

Nu ar merge cu amenintarile. pentru ca ar sta si ar astepta sa fac asta laughing

10 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Daca nu ai nici un act incheiat cu persoana respectiva poti sa iti iei adio de la ei.Nu ai cu ce dovedi ca i-ai dat bani imprumut.In plus el poate sa nu mai recunoasca.Asa ca adio bani.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai vreun act, ati facut imprumul printr un notar ceva? daca nu rezolvati intre voi ca nu te baga nimeni in seama

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti merge la politie daca ai acte legale care sa ateste imprumulul, sau daca ai cel putin 2 martori care au fost prezenti cand i-ai imprumutat banii.
Daca nu, nu ai ce face.

| CkEuforia explică (pentru anonim_4396):

Nu am acte legale care sa ateste imprumutul, in schimb am foarte multi martori care au vazut ca i-am dat bani. In plus, el se lauda la prietenii lui ca eu ii dadeam bani

| anonim_4396 a răspuns (pentru CkEuforia):

Atunci poti incerca la politie daca ai martori care sunt de acord sa depuna marturie pentru tine.

| LollypopMe a răspuns:

De cand nu ai primit banii?
Incearca sa faci o plangere.

| CkEuforia explică (pentru LollypopMe):

Pai tot astept sa-mi dea datoria de 2 luni happy

| LollypopMe a răspuns (pentru CkEuforia):

E destul. Incearca sa il intrebi pe ala asta,, Auzi?! Daca nu imi dai banii, o sa merg la politie sa fac o plagere!"

Sacaie-l!

| Andrei_Lucian_1975 a răspuns:

Plingere la politie! se numeste abuz de incredere ajunge cu 2 martori!