In principiu poti sa depui la judecatorie o cerere de chemare in judecata (a datornicului). Problema care se pune e de probatoriu, tu trebuuie sa dovedesti ca i-ai dat banii respetivi, ca el poate sa spuna ca nu i-ai dat sau ca ti i-a dat deja inapoi, tu trebuie sa poti dovedi ce sustii tu, cel mai bine cu inscrisuri (o chitanta, un contract orice) sau macar cu martori, smsuri etc. Eu zic sa-l ameninti, ii spui ca daca intr-o saptamana nu-ti da banii il dai in judecata, poate se sperie si tii da, daca nu, depunde plangerea, poate nici nu mai apucati sa va judecati, ca ii va suficienta citatia de chemare in instanta ca sa iti inapoieze datoria.
Daca nu ai nici un act incheiat cu persoana respectiva poti sa iti iei adio de la ei.Nu ai cu ce dovedi ca i-ai dat bani imprumut.In plus el poate sa nu mai recunoasca.Asa ca adio bani.
Ai vreun act, ati facut imprumul printr un notar ceva? daca nu rezolvati intre voi ca nu te baga nimeni in seama
Poti merge la politie daca ai acte legale care sa ateste imprumulul, sau daca ai cel putin 2 martori care au fost prezenti cand i-ai imprumutat banii.
Daca nu, nu ai ce face.
Nu am acte legale care sa ateste imprumutul, in schimb am foarte multi martori care au vazut ca i-am dat bani. In plus, el se lauda la prietenii lui ca eu ii dadeam bani
Atunci poti incerca la politie daca ai martori care sunt de acord sa depuna marturie pentru tine.
Pai tot astept sa-mi dea datoria de 2 luni
E destul. Incearca sa il intrebi pe ala asta,, Auzi?! Daca nu imi dai banii, o sa merg la politie sa fac o plagere!"
Sacaie-l!
Plingere la politie! se numeste abuz de incredere ajunge cu 2 martori!
antalka96 întreabă:
alexandra245 întreabă:
Utilizatoare123 întreabă: