| Onesevenone a întrebat:

Bună! Urmează sa ne mutam la bloc în chirie temporar deși noi am stat toată viata la casa. Am nevoie sa știu în detaliu ce costuri sunt și mai ales unde trebuie plătite. Exista vreo aplicație unde se pot plăti toate? Am nevoie în detaliu de toate aceste informații pentru ca suntem străini complet de problema. Unde trebuie sa plătim întreținerea, lumina, cablu și ce mai e. Contoarul cum trebuie citit și unde trebuie scris, toate detaliile astea importante. Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| dgprof a răspuns:

Buna! Eu de exemplu ii dau proprietarului banii atunci cand platesc chiria. Platesc chiria dupa 25, deci au cam venit toate facturile pana atunci. Calculez totul si ii dau lui direct toti banii.

Daca nu gasesti pe cineva cu care sa poti proceda asa, nu te stresa, nu e mare bataie de cap.

In general, la parter se afiseaza in fiecare luna intretinerea, iar pe undeva pe sub foaia cu intretinerea, se afiseaza si locul unde poti sa platesti fizic, dar si un cont bancar unde sa poti face transfer. De asemenea, cand te muti, poti merge la administratie sa anunti ca te-ai mutat acolo, bla, bla, si poti sa optezi sa-ti trimita pe mail cat ai de plata la intretinere, eu asa am procedat big grin

Si pentru curent, cablu, gaz si ce-o mai fi de plata, la fel, poti plati totul online si e cel mai simplu. ( nu te stresa, eu tot la casa am stat toata viata, dar te acomodezi repede si cu statul la bloc, csf laughing )

Legat de costuri, eu de exemplu platesc la curent undeva la 60 lei, gazul pana in 20 lei, intretinerea 150 lei, cablu 50. Cam pe aci ma situez eu (garsoniera - 1 persoana).

2 răspunsuri:
| Brizbriz a răspuns:

La mine in bloc intretinerea contine: intretinerea pe scara (curatenie, sistem de iluminat, etc.) apa si rece si calda, canalizarea si gunoiul
adica, platesc intr-un singur loc toate astea
insa in altele, dupa gunoi, apa si canalizare trebuie sa te duci nustiuunde, deci intrebarea e daca blocul are sau nu asociatie de locatari

| Onesevenone explică (pentru dgprof):

Mulțumesc mult de tot! M ai ajutat enorm!?