1. Stabileste ce urmaresti cu Magazinul Virtual
Inainte de toate este important a se stabili ceea ce doriti sa comercializeze magazinul dvs. Mai mult, este important sa cunoasteti daca produsele comercializate sunt de productie proprie, productie interna sau din import. Nu in ultimul rand va trebui sa determinati catre ce arie de clienti va adresati. Care este target-ul tinta al magazinului dvs. Va trebui sa tineti cont ca cei mai buni clienti ai magazinelor online au varste pana in 40 de ani. Persoanele in varsta, prezinta o oarecare reticenta privind cumparaturile online. De asemeni, va trebui sa determinati si sa analizati concurenta dvs. Urmariti evolutia acestora in ultimele luni. Analizati preturile practicate de acestia, in raport cu preturile pe care vi le-ati propus dvs.
2. Baza legala pentru comertul electronic. Infiintezi o firma
Un magazin online, virtual, necesita o baza legala pentru a-si desfasura activitatea. Astfel, pentru a desfasura legal activitati de comert este necesar sa infiintati un SRL (sau PFA). Puteti stabili ca domeniu principal de activitate al firmei infiintate "comert electronic". Legislatia in vigoare in acest moment permite infiintarea de firme cu acest tip de activitate. Tot la acest nivel va trebui sa
stabilesc si un spatiu in care veti depozita produsele.
3. Adresa magazinului. Cumpara un domeniu web
Asemeni unui magazin real, un magazin virtual are nevoie de o adresa, pe care clientii sa o poata vizita, in vederea consultarii ofertei dvs. Un domeniu web poate fi asemanat cu o "adresa electronica" la care se afla site-ul dvs. Stabiliti o adresa simpla, usor de scris si retinut. Daca doriti sa va adresati utilizatorilor de internet din Romania, va recomand o adresa web ". ro" (va va ajuta ulterior in procesul de promovare a magazinului). In cadrul acestui pas puteti stabili un brand sub numele caruia va veti desfasura activitatea.
4. Amenajarea magazinului. Crearea site-ului ce va sustine magazinul virtual
In cadrul acestei etape este important sa identificati o firma de programare web de incredere, care sa va ofere o solutie profesionala de dezvoltare a magazinului dvs virtual. Aspecte importante ce trebuie avute in vedere :
flexibilitatea solutiei oferite
nivelul de securitate
aspectul grafic
functionalitatile oferite
5. Gazduirea Magazinului. Server de Hosting
Pentru a putea fi accesat de utilizatorii de internet din intreaga lume, un site (implicit si un magazin online) trebuie sa fie stocat pe un server web. Exista firme specializate in acest domeniu, ce ofera solutii de calitate si sigure pentru gazduirea magazinului dvs. virtual. Acest pas trebuie parcurs alaturi de firma de web-design care v-a dezvoltat site-ul. Acestia vor sti ce resurse vor fi necesare pentru gazduirea in conditii de stabilitate maxima a site-ului dvs.
6. Livrarea produselor. Modalitati de expediere si plata
Va trebui sa stabiliti modul in care produsele dvs. vor ajunge la client, cat si modul in care veti face incasarile. Cea mai frecventa metoda de livrare este prin intermediul Postei Romane. Aceasta metoda de livrare implica costuri minime de transport, dar, timpul in care produsul ajunge la client este de cateva zile. O metoda mai atractiva de livrare este prin intermediul firmelor de curierat rapid, clientul primind produsele in mai putin de 48 de ore.
Metodele de incasare a banilor sunt :
ramburs direct sau prin transfer bancar
ordin de plata (transfer bancar)
plata online cu cardul
7. Reclama. Promovare online
Majoritatea celor care-si deschid un magazin online nu parcurg si acest pas, si, de cele mai multe ori ajung sa inchida afacerea la cateva luni de la deschidere. Asa cum un magazin real va beneficia de "o zona cu vad", si pentru magazinul virtual va trebui sa creeati un "vad de clienti".
------
Sper sa-ti fie de folos,
Succes.
Ai raspunsul complet in cealalta intrebare cu mentiunea ca PFA sau SRL poti face doar daca ai minim 18 ani impliniti. Daca nu vorbeste cu parintii.
Magazinul online ti-l pot face eu : http://websitedesigner.ro.
Depinde de ce vrei sa faci nu trebuie neaparat sa ai pfa sau srl.
Pentru mai multe detalii contacteaza-ma!
Bafta!
In primul rand iti faci un PFA (Aprox 250 RON), pentru ca e cel mai simplu asa, din punct de vedere legal. Mai poti opta si pentru un SRL, care ajunge pe la 1000 RON. Mergi la registrul comertului din localitatea ta si ei iti vor da informatii complete.
Apoi, vei vrea sa ai domeniul propriu, gen "nume.ro" sau "nume.com". Numele ".com" costa aproximativ 20$/an, iar cele ".ro" aproximativ 35 eur dar pe viata.
Apoi, mergi pe www.ucoz.ro, unde iti poti face site gratuit! Ei iti ofera gratis gazduire, trafic nelimitat, spatiu pe disc, teme, etc.
Dupa ce iti faci site-ul, iti parchezi domeniul cumparat ".ro" sau ".com" la ei, dupa care cumperi modulul magazin online. Acesta se gaseste in pachetele de 5.49$ sau 6.49$ pe luna, si ai la dispozitie o solutie completa prin care poti sa vinzi online, servicii sau produse.
Ca sa-ti faci un site in ucoz, ai aici un tutorial video care iti arata cum sa faci site-ul: http://www.youtube.com/watch?v=21DWamHpCTo
Apoi, bineinteles trebuie sa investesti banuti in promovare, stocuri, etc. Aici depinde - poate fi 1000 EUR sau 100000 EUR, depinde.
Succes!
nico_7834 întreabă:
JohnnyWalkerBravo întreabă:
AlexMaftei2001 întreabă: