| Scuturici a întrebat:

Buna vreau sa ma ajutati si pe mine cu o problema dar i-mi scrieti si rezolvarea ca proasta asta de profesoara de fizica ne pune 3 daca nu stim si nici nu ne explica : Un magazin livreaza cuburi pentru copii, ambalate in cutii paralelipipedice.Cuburile sunt indentice si au latura de 4 cm.De oarece dimensiunile interioare ale unei cutii sunt :L=32 cm, l=24 cm si h(lungimea)=12 cm, in fiecare incap:
a)32 cuburi; b)24 cuburi; c)12 cuburi; d)144 cuburi

Răspuns Câştigător
| Laue a răspuns:

Exact 144. Matematica de clasa a IV-a, daca nu ma insel.

5 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Scopul site-ului nu este de a rezolva teme de școală!
Pa, pa.

mira
| mira a răspuns:

Face foarte bine ca va obliga sa prezentati rezolvarea.Prin asta este desteapta, nu proasta.Nu se lasa pacalita de elevii lenesi.

| Sconcsiş a răspuns:

Aham

| georgesur a răspuns:

Se spune ca hotul striga primul "Hotul!",... tare mi-e frica ca tendinta asta exista si la cei mai "saraci cu duhul" :d

| Scuturici explică:

Multumesc pentru raspunsuri. Doar unul m-a ajutat. Nu ar fi fost prieteneste sa ma ajutati decat sa ma criticati? Chiar nu vi s-a intamplat niciodata sa nu fiti instare sa rezolvati o simpla problema de clasa a-6-a? Oare la ce sunt buni prietenii? Pentru critica? Asa cum au procedat unii dintre voi? Si sa stiti ca sunt chiar foarte buna la invatatura, nu o lenesa asa cum a afirmat "mira". Doar pur si simplu mi s-a blocat mintea in acel moment... Si ca sa vedeti de ce i-a dat lui "Laue" rezultatul de 144..., o sa va explic pe larg.
L = 32 : 4 = 8
l = 24: 4 = 6
h = 12:4 = 3
L*l*h= 8*6*3 = 144 (cutii incap intr-o cutie paralelipipedica)