| liongirl a întrebat:

Buna!`Vreau sa ma ajutati si pe mine in legatura cu programe ce contin semne diaclitice ( ţ, ă, â, ş, etc. ). Vreau sa le am si eu in calculator, cand vorbesc pe mess, cand intru pe TPU, cand fac un referat pe Word...
Multumesc mult si apropo, dau fundita!`Bye!`:*

Răspuns Câştigător
| WestSid3 a răspuns:

Intri in Contro Panel, iar de acolo dai click pe Date, Time, Language, and Regional Options [ este al 3lea pe a 2a coloana]. Apoi intri in Regional and Language Options, unde iti apare un chenar. Sus pe chenar ai 3 optiuni, dar o alegi pe a 2a: Languages si dai click apoi pe Details...
Din lista care iti apare, selectezi limba care o doresti, in cazul asta : romana, si dai pe Add. Acolo mai jos trebuie sa scrie Preferences. Ei bine, dai click pe Language Bar... si bifezi in drept unde scrie Show the Language Bar on the Desktop.
Cand vrei sa alegi limba romana, jos in bara dai click pe "EN" [ in stanga jos ] si selectezi "RO".
Urmeaza pasii cu atentie si vei reusi!
Bafta! happy

4 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Vezi daca te ajuta asta: http://www.youtube.com/watch?v=DP3Bh4dwBqM&feature=related

| NickoS a răspuns:

Nu-ţi trebuie nici un program, conţine Windowsul aşa ceva.Eu nu ştiu ce Windows ai, dar la Xp faci în felul urmator(numai scriu cu diacritice ca scriu mai repede), pe bara de start in dreapta trebuie sa scrie undeva EN, daca nu scrie dai click dreapta pe bara de start (cea de jos), alegi toolbars ==> language bar(bifezi), apoi trebuie sa apara EN. Dai click dreapta pe EN, settings ==> add ==> alegi ROMANIAN si in a doua casuta la keyboard tot Romanian ==> ok ==> fereastra mare iar ok. Apoi ca sa scrii cu diacritice intri pe TPU sau in Word dupa care te duci in dreapta pe bara de start si dai click pe EN si alegi RO Romanian. Tastarea e normala numai ca:
: devine ş
'devine ţ
[ devine ă
]devine î
\ devine â
z devine y (si invers)
poti comuta ba RO ba EN.

| WestSid3 a răspuns:

@NikoS si @anky
Nu o sa-ti apara "RO" numai daca il setezi din Control Panel, cum am scris, cam ceva de genul videoului de la raspunsul lui Abh, numai ca nu trebuie sa intri pe site-ul acela. Daca dai Aply si OK la setari apare "RO" direct, numai trebuie sa il setezi.winking

| liongirl explică:

Bună tuturor! Vă mulţumesc mult de tot pentru ajutor, fiecare meritaţi cate o fundiţă, dar din păcate nu pot da decât una şi sper să nu vă suparaţi pe mine...nici o problemă, că tot vă dau la toţi răspuns folositor.
Bye!:*