| YingYang a întrebat:

Bună ziua, am nevoie de un sfat pentru un vecin care ne poluează cu miros de borhot, vă explic situația.

Vizavi de casa noastră trecând drumul la nici 150 de metri are teren un vecin din comuna noastră unde și-a confecționat o clădire de distilare pentru a produce țuică, iar in afara clădiri, este săpat o groapă destul de mare pentru depozitarea deșeurilor care este și ea plină până-n gât și se scurge în părău de unde apa de ploaie o tot duce la vale.

Problema dacă nu vă puteți imagina este în felul următor: noi suntem sufocați de miros și nu doar noi ci și vecinii apropiați, dar ei nu se plâng căci sunt consumatori.

Intensitatea mirosului este afectată de vreme, uneori nu-l simți, alteori este insuportabil, acum că suntem aproape în mijlocul verii, e mult mai intens și frecvent, mi-e și rușine când avem musafiri. Seara nici nu poți măcar să deschizi o fereastră pentru a lua puțin aer proaspăt fără să riști ca mirosul ăla de cct să îți între intre în locuință, care, credeți-mă pe cuvânt când vă spun că atunci când îl respiri pentru o perioadă de timp te îmbolnăvești de nu mai poți dormi și ești nevoit să ieși.

Așadar, fără să mai întind discuția mai mult decât am făcut-o deja, cui aș putea să mă adresez, să scriu o reclamație care să țină cont de acestea? Am încercat cu garda de mediu, au venit acum câțiva ani, au amendat persoana, a plătit și a continuat, primarul nu mă ajută cu nimic și nici poliția, uneori mă gândesc să-l bat ca parul pe respectiv dar nu sunt violent din natură.

6 răspunsuri:
| carevaescu a răspuns:

Depune reclamatii la anaf si garda de mediu.
Apoi il poti da in judecata. Poti da in judecata si primaria pentru ca nu a făcut nimic.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Garda de mediu pentru poluare.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Plingere la politie trebuie sa i faci vecinului.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ai incercat cu GM, au amendat? Excelent! Repeta in fiecare luna!

| mihai69 a răspuns:

Parcă știu că există o lege care ar trebui să te protejeze de mirosuri puternice (neplăcute). Cel mai bine ar fi să consulți un avocat.

| Violleta2022 a răspuns:

Poti face reclamatie din nou, la Garda de mediu, dar de data asta sa aduni semnaturi de la toti vecinii.