Nu e bine sa taie din el. Motivul principal e materialul din care e construit.
Depinde si din ce este facuta structura de rezistenta. Daca e facuta din ciment e ok. Dar tinand cont ca ai zis ca e o casa veche, nu recomand sa modificati structura.
Nu il lasati pe mester sa va faca cum vrea el.
Toata casa este din vaioaga si are o fundatie de 40 cm de caramida, deci nu degeaba mi-am facut probleme, va multumesc mult pentru raspuns.
Peretele din care vrea sa taie sobarul are latimea de 47 cm, inaltime 2, 5 m, lungime 4m, pe mijlocul peretelui este usa de intrare in camera mare, se intra din bucatarie, hornul este construit pe acest perete. Mesterul vrea sa taie peretele exact sub horn si acolo sa construiasca soba de teracota, ca sa fie jumatate in bucatarie si jumatate in camera mare. Pe acest perete sunt si 2 grinzi. Casa are fundatie de caramida si este impartita astfel: se intra in casa intr-un hol de aici in fata in bucatarie, din bucatarie in dreata in camera mica si in stanga in camera mare, inainte de a intra in hol in dreapta se intra in baie si camara. Sper ca v-am ajutat cu aceste detalii? Va multumesc pentru raspuns.