| TCostel a întrebat:

Buna ziua am o intrebare.
as dori sa izolez un perete interior intre vecini (perete are 10 cm acum) am doua variante asa gandesc eu
1 cu vata, rigips profil.etc
2 sa cumpar BCA (de 20 cm am vazut )si sa fac perete mai gros.(aici daca se poate pune ceva intre pertele existent si cel nou?
la punct 1 nu ma pricep trebuie sa chem mesirias
la punct 2 ma pricep.
care ar fi cea mai buna varianta?

3 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Cea mai buna optiune este sa zidesti inca un perete, este bine si de 10cm nu e nevoie de 20cm daca vrei sa economisesti, iar intre pereti poti pune vata sau polistiren de 10cm si ai scapat de orice problema!
Daca nu te deranjeaza peretele din rigisp poti face si asa, dar rigipsul nu e pentru o viata... iar acolo ai nevoie de 20cm vata, acum e alegerea ta! Bafta!

| TCostel explică (pentru lpavel):

Ok multumesc frumos

| siriusblack98 a răspuns:

Salut! Daca ar fi la mine in casa eu unul as alege prima varianta, rigips pe profil metalic si intre as baga vata minerala (eu asa mi-am facut holul). Acum ai zis ca nu te pricepi la prima varianta (desi nu e greu deloc sa stii, mi se pare mai simpla decat la a doua ca am facut fara sa ma ajute cineva si nici nu sunt de meserie) la a doua cu BCA de 20cm eu zic ca o sa cam pierzi din spatiu. Eu zic sa incerci urmatoarea chestie, ia BCA de 10cm si peste el placheaza cu polistiren extrudat de 2cm. Cu ce mai pui material intre ele si plasa deasupra sa zicem ca mai pierzi inca 2cm iar in total ai pierde 14-15cm din spatiu dar aia 5cm diferenta salvata de la BCA sa stii ca se vad si conteaza.