anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

BUNA ZIUA. Am o problema cu un vecin ce vrea sa i-si ia in posesie un teren care nu a mai fost folosit de 10 ani si nu are nici acte de proprietate in regula.Acum vrea sa construiasca un gard care i-mi impiedica accesul la strada.Care sunt formalitatile care le-as putea face sa i-mi revina un loc de trecere fara sa ajung la cearta si scandal cu vecinii?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cel mai bine este sa va intelegeti pe cale amiabila si sa-ti acorde servitute de trecere(sa-ti dea voie sa treci peste terenul lui), daca nu ai alta cale de acces la proprietatea ta. Daca nu te intelegi pe cale amiabila mai ai posibilitatea sa-l actionezi in judecata pentru a obtine servitutea de trecere, subliniez, doar daca nu ai alta cale de acces la proprietatea ta. Numai bine!

| Lora a răspuns:

Il dai in judecata iar judecatorul va trimite pe cineva la fata locului sa vada terenul si va gasi o solutie de impacare

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Exprimare populara! : Cind ajungeti pe usa unui tribunal sa faceti o plingere, primul lucru de care sinteti intrebat, cine sinteti dvs, apoi, IN CE CALITATE!
Inteleg ca dvs aveti un teren dar v-ati folosit si de ceva ce nu era al dvs, drept cale de acces sau alta intrebuintare. In ce calitate, cine v-a dat dreptul? Terenul dvs are SIGUR iesire in alta parte, dvs doar vreti sa folositi ceva abuziv. Asta este problema. Daca nu aveti alt acces nu cu acest vecin trebuie sa va " contrati " si sa cereti drept de servitute, ci cu cel care v-a vindut terenul dvs si care sigur nu este piritul.
Cine v-a vindut dvs terenul si pe unde avea accesul? Atita timp cit la orice formalitate notariala se cere schita cu terenul si vecinii, dvs ati cumparat fara acces sau cu acces prin curtea lui Gheorghe? Nu se " pupa " ( adolf )