| Mihai1972 a întrebat:

As dori ceva sfaturi, deoarece doresc sa merg la facultate, am 2 optiuni, dar poate cineva imi poate recomanda ceva mai bun. Va rog frumos, cei care ati absolvit sau cei care sunteti studenti sa imi oferiti si mie informatii despre facultatea respectiva! Va multumesc, sper sa ma ajutati

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Singurul sfat corect este sa alegi in functie de capacitatatile si dorintele tale, ce se potriveste unuia nu se potriveste altuia. Si tine seama ca vei practica profesia respectiva toata viata si sa nu ajungi sa-ti para rau ca ai ales gresit. Eu am terminat dreptul si am practicat ca jurist toata viata activa, mi-a placut asta si nu as alege altceva daca ar fi s-o iau de la inceput.

| michelia a răspuns:

Bun, si care sint cele doua optiuni?

| Mihai1972 explică (pentru michelia):

ASE- finante-banci si Universitatea Politehnica Bucuresti-IMST

| michelia a răspuns (pentru Mihai1972):

In primul rind sper ca stii deja, la ASE Bucuresti se da examen de admitere - test grila din economie si matematica, plus un test de limbi straine ( pe asta trebuie doar sa-l iei, nu se aduna la media de admitere), iar media de la bacalaureat conteaza, dar mai putin.
La Iasi de ex, se intra si in acest an doar pe baza mediei de la bacalaureat.
A doua varianta a ta este IMST, banuiesc ca managementul industrial din cadrul facultatii; altfel ar fi variantele de studiu tehnice, prea diferite fata de varianta ASE.
Si acolo e un interviu la admitere.

In al doilea rind, facind o comparatie intre cele doua variante intre care oscilezi, ASE ar fi prima optiune. Termini o facultate cu o specializare clara, concreta ( cam stufoase materiile de studiu, dar asa e si meseria) si aplicabilitate nu doar in sistemul bancar.
Sectia aceea economica de la politehnica este cu aplicabilitate ingusta si asa, un hibrid cam fara sens. Vrei studii tehnice faci Politehnica, vrei economice, faci ASE. Asa ar trebui sa fie logica. Dar de ani buni si Politehnica a introdus sectii asa zis economice, care sint de fapt cenusaresele lor.
E clar insa ca admiterea va fi mai usoara la IMTS.

Daca ramii in Bucuresti, alege facultatea unde crezi tu ca ai sanse clare de a fi admis.
Repet, ASE e nr.1 daca esti pregatit pentru examen.

| Mihai1972 explică (pentru michelia):

In urma cercetarilor pe care le-am facut astazi, am renuntat la ASE deoarece am facut niste teste cum se dau la admitere, si nu ma pricep cam deloc, oricum eu tind catre studiile tehnice, mai am alte doua optiuni, la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti sau tot in cadrul Politehnicii Tehnologia Constructiilor de Masini sau Autovehicule Rutiere.

| michelia a răspuns (pentru Mihai1972):

Inseamna ca n-ai nici o treaba cu ASE-ul.
Mergi clar la Politehnica atunci, dar vezi care e modul de admitere la fiecare sectie ( la unele e si proba scrisa, la altele interviu, la altele doar dosar).
Succes!

| ladydaianne a răspuns:

Ăăămm... Ne-ai putea da mai multe informații? Ce profil ai urmat în timpul liceului, ce-ți place ție să faci?
Eu o să-ți dau câteva sugestii însă nu-ți garantez că ce-mi place mie îți va plăcea și ție:
1) Facultatea de medicină
2) Postliceala FEG
3) Academia de poliție
4) Facultatea de drept - e printre singurele care îți pot aduce un viitor, asta bineînțeles dacă ești perseverent
5) Facultatea de comunicare și relații publice
6) Politehnica

Sper că te-am ajutat. Baftă!

Răspuns utilizator avertizat