| BodoBog a întrebat:

...Se spune că hulă împotriva duhului sfânt nu se iartă niciodată.Ei bine,la ce se referă,,hulă împotriva duhului sfânt,,? Aceasta se poate rezuma la un om ce injura de Dumnezeu sau vorbește vorbe nepermise despre Maica Domnului? Sau trebuiesc parcurși mai mulți pași cum ar fi,,respingerea lui Dumnezeu în viața omului până la moarte,,? Fiind mic la școală am învățat de pe internet niste vorbe foarte urate despre Dumnezeu și Maica Domnului,pur și simplu vorbeam urat despre ei, înjurăm de altar și alte prostii.Acum fiind mare m-am spovedit și de câțiva ani buni umblu in credință,citind cărți,paraclise, etc.Ma poate ierta bunul Dumnezeu pentru ce am făcut sau voi avea o pedeapsa pe veci? Mulțumesc...

12 răspunsuri:
| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Normal ca nu se iarta; este ca si cum latri la luna si astepti sa-ti raspunda sau sa auzi ecoul! laughing laughing laughing

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Pune mana pe invatatura serioasa si nu te mai lasa prostit de absurditatile religioase!

| BodoBog explică (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

A invata si a fi intelept este bine dar a si crede in Dumnezeu este mult mai bine.Ce te costa sa crezi in el? Eu cred in el deoarece am trecut prin multe si mi-a ajutat, ba chiar mi s-au intamplat minuni...Si cum spunea si Parintele celor ce-l intrebau cum pot justifica celor ce nu cred in Dumnezeu ca exista, Iar el spunea; Prin viata si felul vostru de traire puteti cunoaste pe Dumnezeu! Asa ca nu te costa nimic sa crezi si sa te faci mai bun.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru BodoBog):

Pana nu vei constientiza ca tu esti singurul Dumnezeu : este inutil sa-ti spun cate minuni mi s-au intamplat!

| AlyS074 a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Nu e deloc corect ce ai zis. Verisorul meu care a plecat sus spunea asa inainte : "Nu e pacat sa crezi in Dumnezeu si sa nu existe, dar e mare pacat daca El exista si tu nu crezi in El." Si daca spui ca noi suntem el, atunci de ce nu zbor in momentul acesta? De unde am creat noi povestea asta? Si cine ne-a creat atunci? Sa te vad.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru AlyS074):

Atunci cand oamenii nevinovati nu vor mai muri de foame sau de boala : doar atunci sa imi dai exemple fara relevanta! nu fi si tu, asemenea idiotiilor care dau citate inepte! si sa nu-mi dai replica, precum ca aceia nu sunt buni crestini, sa ca au o alta religie, ca te injur cu tot repertoriul sfintilor

| BodoBog explică (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Dumnezeu nu pedepseste rautatea tuturor,aici si numaidecat; precum nici nu slaveste bunatatea toturor aici,si numaidecat. Daca ar ajuta toti oamenii aici si numaidecat este semn ca se teme de ceva ( de cel rau ) si ca nu mai este timp,astfel daca ajuta tot omul AICI ar insemna ca se trece singur dincolo. Dumnezeu ne cauta,ne cheama,ne striga dar daca nu vrem sa intelegem,incepe sa ne urmareasca cu primejdii si năpaste! Poate ca de aceea a lasat Dumnezeu viata asa mai rea, ca sa ne mai si saturam de ea, caci aceasta nu este lumea ce ne fericeste! Crede in el si schimba-te, nu amana pocainta pana la batranete, căci cel ce o amana pana la batranete se aseamana celui ce vrea să traverseze un rîu dar asteapta sa treaca toata apa. Dacă nu crezi in Dumnezeu...cauta pe net să vezi că există moaștele Magdelenei ( cea care i-a spălat picioarele lui Isus cu parul ) iar Isus a iertat-o de curvie. Căci nu poți spune că și moaștele ei sunt un fals si ca nu este ea acolo. Doamne ferește!

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru BodoBog):

Teoria religioasa NU are nici cea mai mica relevanta in Armonia Cosmica/Universala!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sigur ca te iarta.

| andreiasavescu a răspuns:

Salut BodoBog,

Din cunostintele mele, daca ai mers la Spovedanie si ti-ai marturisit pacatele, iar parintele duhovnic ti-a dat dezlegare si te-ai Impartasit, atunci iti sunt iertate aceste pacate. Important este ca dupa ce te-ai Spovedit sa nu mai persisti in aceleasi pacate.

Citeste despre viata Sfintei Maria Egipteanca si cum s-a indreptat.

Nu deznadajdui, nu te descuraja, vezi acest video pentru a te intari si mai mult in credinta: https://www.facebook.com/ortodoxia.tinerilor/videos/1415911438522664/

Incearca sa iti petreci timpul intr-un mod folositor cat stai pe internet, vezi ortodoxiatinerilor.ro sau doxologia.ro, gasesti multe informatii folositoare pentru suflet pe aceste 2 site-uri.

Recomandarea mea e ca de acum inainte sa ceri sfatul parintelui la care te-ai Spovedit, el este in masura sa te indrume. Poti intreba si la manastiri pe unde mergi si gasesti calugari induhovniciti. E mult mai bine decat sa afli fel si fel de pareri de pe internet, multe, dupa cum vezi si tu, venite poate de la persoane care poate nu au aceleasi preocupari sau sunt de alte religii, etc.

Apropo, in functie de unde stai, te poti inscrie intr-o filiala ASCOR.

| AlyS074 a răspuns:

Pai cand se zice ''hula'' se refera la ura fata de Dumnezeu si Maica Domnului. Dar ca sa nu te mai ierte trebuie sa fii facut asta toata viata. Se refera ca nu te mai iarta cand ajungi la balanta. Asta dupa ce mori. Acolo se calculeaza faptele rele si faptele bune. Iar daca ai avut ura fata De Duhul Sfant nu te va ierta si vei merge direct jos. Iar chiar daca ai avut unele greseli, dar ai crezut in El si L-ai respectat te va ierta. Asta e chestia.

| BodoBog explică (pentru AlyS074):

Stiam eu ca Dumnezeu iarta pana si cei mai rai pacatosi, chiar si pe patul de moarte...Multumesc mult, mi-ai readus credibilitatea caci nu stiam ce sa mai fac...