Stiu ca e din 2018 intrebarea ta si probabil ai aflat raspunsul, dar totusi iti scriu fiindca ti-am raspuns si la cealalta intrebare.
Ce trebuie sa stii despre camine daca dai la psiho (universitate). Ei bine o sa ai surprinderea ca vor fi multi care doresc sa stea la camin, iar cei care se ocupa cu repartizarile au doar cateva locuri in caminele bune. Ideea e ca ai sanse sa prinzi loc si daca ai media de 7 si ceva. Cele mai dorite camine sunt cele cu baie in camera si cu 2 persoane. Sincer, in primul an, daca nu ai media foarte mare, ai slabe sanse sa nimeresti unde vrei. Cauta pe internet sa vezi descrierile despre fiecare camin, sa stii si drumul catre facultate (distanta). Crede-ma ca e oribil cand ai curs/seminar de la 8 iar tu pleci de la 6:30 de la camin. Fiindca vor fi prea putine locuri, e posibil sa dea mai multe locuri de la alte camine care nu apartin Universitatii. Spre exemplu, unul dintre aceste camine e Tei (C2) care are baie comuna si locuri de la 2 persoane, 3 sau 4. Cu 2 persoane te costa 300 lei, cu 3, 165 lei, cu 4 doar 100 lei -》 preturi pentru buget. La taxa platesti mai mult, dar nu stiu cu cat.
De ce sunt locuri putine? Pentru ca mai intai au prioritate dictoranzii, masteranzii, cei de anul 3, 2 si mai apoi cei de anul 1. In anul 2 vor fi mai multe locuri si ai sansa sa intri la un camin bun cum e Pallady 1 (4 persoane in camera plus baie proprie) sau 2 (2 persoane in camera plus baie proprie). Viata de camin nu e chiar atat de horror. Trebuie sa faci in asa fel incat sa te intelegi cu colegii de camera. In unele camine exista si gandacei, dar pot fi combatuti cu solutii speciale. Voi sa tineti curat. Preturile sunt afisate in tabelul cu descrieri, il gasesti pe net. E mai convenabil sa stai la camin decat sa dai o gramada de bani pe chirie. Daca ai alte nelamuriri, imi poti da mesaj si iti raspund cu drag.
Văd că nu ți-am mulțumit pentru mesajul ăsta până acum (adică am dat fundă dar...) - deci, mersi.
Vreau să îmi știu toate opțiunile.
Adică, încep să-mi dau seama de cum ar merge treaba cu felul ăsta de cămine. Mai mi s-a oferit în schimb o posibilitate pe care vreau s-o înțeleg cum trebuie și dacă ai putea să mă ajuți (dacă știi), ar fi genial. Se merită să fac un credit de studii "investește în tine", și să încerc la West Gate Studios? Adică, după părerea ta, care ar fi treaba cu asta? S-ar merita? Știi pe cineva care a încercat varianta asta, sau?
Mai, dai o gramada de bani la West Gate din cate ai vazut. Am prieteni acolo, insa nu stiu cum e sa faci credit. nu sunt informata in privinta asta.
La privat ai toate conditiile, nimic de zis, dar si la caminul de stat e ok, mai ales daca stai cu o persoana in camera.
Daca te mai pot ajuta cu ceva, imi dai mesaj privat sau aici.
Hei.
Pe lângă faptul că aș fi dat bani, în sine creditul m-ar fi încurcat mai târziu. Deci ideea asta cade.
O să încerc la cămin, dar momentan mă gândeam și la o variantă temporară (măcar să mă gândesc la toate variantele). Anume să încerc să fac naveta, iar apoi, între timp, poate să mă împrietenesc cu cineva. Că ajung să plec cu 1, 5 h mai devreme de la cămin, sau de acasă, tot pe acolo e. Un sacrificiu/risc tot trebuie să îmi asum. Și iarna oricum vine mai târziu
Problema este că da, nu știu care ar fi șansele să reușesc asta (i.e. cât de des se întâmplă să găsești pe cineva). Mă gândesc că totul poate depinde de mai multe lucruri, dar că nu ar fi nici imposibil să reușesc. Știu pe cineva care face naveta de mai bine de un an, și nu știu să fi avut probleme. În fine,
Tu ce părere ai?
Poti face asta ca proba, sa pleci de acasa sa vezi cat timp faci. Intr-un fel nu as recomanda, fiindca te vei obosi. Plus ca "drumul de la metrou Poli pana la facultate iti mananca viata!" -orice student care vrea sa ajunga la timp la seminarii. Traficul in Bucuresti e "minunat", cred ca faci mai mult de atat.
Daca stai la camin poti face si mai putin de o ora si jumatate. La Kogalniceanu si Tei exista cantine studentesti si e mancare foarte buna, dar iti trimit ai tai daca stai aproape. Eu am vazut notele voastre si sunt destul de mari. Cred ca aveti sanse mari sa apucati camine bune. Sa te uiti la descrierea fiecarui camin, ca o sa te intrebe unde vrei. Si mi se pare ca e mai greu/mult de umblat daca vrei sa mergi la camin din timpul anului. Mergi de acasa pana la facultate si vezi cat e de convenabil.
Sfatul meu e sa cauti o camera de inchiriat in Bucuresti, deoarece rar vei putea studia in camin.
anonim_4396 întreabă:
Daianast întreabă:
maximmihai75 întreabă:
monagabriela întreabă: