| Smock9274 a întrebat:

Bună ziua TPU! Nu știu dacă am postat în categoria potrivită, dar aș dori să întreb, ce poate risca un așa zis "Proprietar" dacă închirează o casă, fără a fii el proprietar de drept cu acte? Dacă poate fii sancționat cum și cu ce?
Suplimentar: Casă fără a fii închiriata conform, agenție/notar o înțelegere între ei doi.
Cred că acest lucru este unul ilegal, ce poate risca respectiva persoana care închirează un imobil care nu e al lui?

Răspuns Câştigător
| johnnny123 a răspuns:

Art 244: Înşelăciunea

(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Cativa ani de puscarie, pentru inselaciune.

| Darius50boss a răspuns:

Este ilegal

| Darius50boss a răspuns:

Pușcărie sau amenda depinde