Buna.In primul tau an depinde de numarul de locuri in camin si de cum ti-e norocul, de oras etc. Daca inainte lumea isi mai permitea o chirie, in ultimii ani studentii cred ca apeleaza mai des la camine, mai ales ca in multe campusuri s-au mai facut modernizari si conditiile nu mai sunt asa nasoale.Eu stiam ca prioritate au cei care sunt din orase indepartate si trebuie sa isi faca viza de flotant sau cei cu situatii materiale/familiale instabile.
Mai departe, in anii urmatori, locul in camin trebuie sa ti-l asiguri tu avand note bune si preferabil nicio restanta.Acolo unde numarul de studenti care se lupta pentru cazare e mare trebuie sa fii integralist. Daca numarul e mic, ai sanse sa prinzi si cu restante.Stiu pe cineva care avea vreo 10 restante in anul I si tot a prins pentru anul II.Dar nu te baza pe asta.
Prima conditie e media de intrare. Daca e mare, ai sanse. Daca e mica, nu. Nu conteaza distanta pana acasa. Altii stau mai departe.
Apoi, numrul de locuri, cat de repede ai depus cererea. Unele locuri se ocupa cu copiii cadrelor didactice. Altele sunt rezervate pentru anumite categorii (romi, orfani...) Din ce mai ramane vi se distribuie voua.