| Cjsjsjshhdhshaja a întrebat:

Bună ziua! Trebuie să zbor în altă țară cu fratele meu care este minor iar eu voi fi reprezentantul lui legal și îmi trebuie cazier judiciar pentru trecerea la graniță sau ceva de genul. Cum m-aș putea exprima ca motiv pentru cazier? Să cer pentru zbor în altă țară sau voi cum ați cere?

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Iti trebuie doar PROCURA notariala pentru el, luata de la orice notar public, dar musai semnata de ambii parinti, ca ti se incredinteaza minorul si tu raspunzi legal pentru el, pe toata perioda calatoriei in strainatate.

| Dragobeta a răspuns (pentru Violleta2022):

Gresit!
Nu procura ci declaratie. Si are nevoie si de cazierul judiciar. Curat!
E frate, nu parinte.
Citeste ca sa stii pe viitor: https://haga.mae.ro/node/811

| dullcat a răspuns:

Buna.Ceri pentru motivul real, nu este nevoie sa inventezi nimic.

| Cjsjsjshhdhshaja explică (pentru dullcat):

Deci îi explic doamnei de la ghișeu ca îmi trebuie pentru ca plec în afară cu fratele meu și voi fi reprezentantul lui nu? Și probabil ea va ști ce să scrie pe el. Mulțumesc de răspuns!

| Holiday a răspuns:

Poti scoate cazierul si online.

| Sophieka a răspuns:

Mai intai iti trebuie si acordul legal facut la notar, al parintilor.

Cazierul judiciar il doresti pe acest motiv. Mergi la politia mare de care apartii, spui unui politist de acolo ca doresti sa ajungi la ghiseul unde se elibereaza caziere judiciare, te indruma, ajungi la ghiseu, explici faptul ca doresti obtinerea cazierului judiciar pentru legalizarea dreptului de a iesi din tara cu fratele tau minor, tu mergand singur cu el, fiindu-i reprezentantul legal.

Iti va da o fisa sa o completezi cu buletinul tau, dupa ce completezi fisa, mergi din nou la ghiseu, dai si buletinul si iti da cazierul judiciar care reprezinta o foaie tip adeverinta.

| ZokoZEW a răspuns:

În cererea pentru cazierul judiciar pentru fratele tău minor, poți exprima motivul în mod simplu și direct: "Solicit cazierul judiciar pentru fratele meu minor în calitate de reprezentant legal, în vederea călătoriei internaționale iminente."

| TeiubesteDumnezeu a răspuns:

Potrivit legii, copilul poate călători în străinătate însoțit și de o altă persoană majoră, care nu este nici părintele, nici reprezentantul său legal. În această situație, însoțitorul are obligația de a avea asupra sa:acordul ambilor părinți (aceștia pot da împreună o singură declarație. Dacă părinții locuiesc în țări diferite, declarațiile se pot da separat, un părinte poate da declarația la Consulatul României, celălalt, la un notariat din țară);
certificat de cazier judiciar valabil 6 luni de la data eliberării (se iau în considerare numai certificatele emise de către autoritățile române, respectiv Direcția Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative din cadrul I.G.P.R., prin subunitățile de poliție în care există ghișeu de cazier judiciar, sau misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României din străinătate);
documente din care să rezulte calitatea de persoană desemnată din cadrul unei societăți comerciale autorizate, în condițiile legii, să desfășoare activități de transport internațional de persoane, în cazul în care minorul este însoțit de aceasta.