Consumul zilnic maxim al unei aeroterme mici de 2000W (2KW) este
2KW x 24 ore = 48 KWh
Nea Bulă
2kW/h x 24h = 48kW
Hașurile se dușmănesc și se elimină.
De aceea la factură nu plătești kilowați-oră ci doar kilowați.
Mai are un pic și vine și comanda mea de pe tazz.
Unitatea de măsură kilowați-oră măsoară rată de consum. Adică câți kilowați consumi într o oră. Tu nu plătești rata de consum tu plătești cuantumul de kilowați.
Băi s au înmulțit curierii imigranți în București și tot aștept o oră. Cred că unii livrează cu trotinetele.
Mai, Catavanescule,
Tu ai fost total absent la orele de fizica-electricitate!
PUTEREA se masoara in Wati (1KW=1000W), iar
ENERGIA consumata se mosoara in PUTERE x TIMP, adica in KWh.
Știi ce, bă Bulă, ai dreptate. )
Eu de obicei am dreptate!
Oricât, între 0 și cca 50 kWh.
În funcție de putere, setare, temperatura ambiantă, izolația incintei unde funcționează etc.
Aeroterma nu stiu dar am avut eu calorifer electric cativa ani si venea factura la curent 1500 lei odata la 2 luni. Cred ca mai putin consuma un aer conditionat, am inteles ca si ala face caldura
Ai grija, are consum. S-ar putea sa te trezesti cu - cateva sute de lei la factura de curent!
Scrie pe aerotermă - dacă nu găsești un abțibild alb cu specificațiile energetice, atunci ar trebui să vezi în manualul aerotermei. Acum depinde și la ce nivel de încălzire o setezi.
Așa ca idee aerotermele mici consumă între 1500 și 2000 de wați per oră - dacă funcționează încontinuu și la maxim, adică cam 36 - 48 de kilowati într o zi.
Deși cred că știu la ce te referi... află că o "zi lumină" se referă de fapt la distanță, anume distanța pe care o parcurge un foton într o zi pământească.
O zi lumină ar fi 26 000 000 000 de kilometri. Îți pot garanta că dacă utilizatorul are asemenea așteptări de la o aerotermă, sigur nu știe să o folosească.
Bula e baiat ok, dar in situatia de sus iti dau dreptate tie.
Bula daca pierde manualul nu stie ce sa mai faca.