Prin electrocutare se intelege trecerea unui curent electric prin corpul omenesc. Tensiunea la care este supus omul la atingerea unui obiect intrat accindental sub tensiune este numita tensiune de atingere. funda, te rog frumos?
Atunci cand pielea uda(cu apa impura)intra in contact cu aparatele electrice. Sper ca te-am ajutat
Electrocutarea este rezultatul trecerii unei cantităţi de curent electric prin organism. Dar în ce condiţii survine aceasta? Care sunt efectele electrocutării asupra corpului omenesc? Ce putem face pentru a evita electrocutarea? Care sunt valorile periculoase ale curentului?
Electrocutarea survine atunci când organismul este străbătut de un curent electric. Dar pentru ca deplasarea continuă a electronilor prin corp să aibă loc, este obligatoriu ca persoana să aibă contact atât cu sursa de curent, dar şi cu un alt punct care să asigure închiderea circuitului electric. În lipsa închiderii circuitului, atingerea unei surse de electricitate - firele unei prize, de exemplu - nu va produce nicio vătămare. Dacă am fi suspendaţi în aer - ţinuţi de un elicopter - şi am atinge o sursă de electricitate, pentru că nu există un circuit complet - vezi imaginea de mai jos - nu ne vom electrocuta. Acesta este motivul pentru care păsările pot sta pe liniile de înaltă tensiune fără a risca şocul electric - faptul că ele nu ating şi pământul.
Deşi pământul nu este un bun conducător de electricitate, este suficient de bun cât să permită trecerea unei cantităţi de energie care să ne producă o vătămare. Folosirea unor papuci ca măsură de protecţie, aşa cum cred unii, nu reprezintă o soluţie; încălţămintea obişnuită nu este confecţionată pentru a asigura protecţie la şocuri electrice. În schimb există podele speciale care asigură izolarea de pământ (ori podeaua apartamentului); este însă nevoie de atenţie şi în acest caz: dacă podeaua este udă ori umedă, este posibil ca protecţia pe care aceasta o oferă în mod obişnuit să nu mai fie eficientă.
Restul cu imagini și completări uite aici http://www.scientia.ro/......tarea.html
anonim_4396 întreabă: