In calendarele ortodox si greco-catolic, Sfantul Alexandru se sarbatoreste pe 30 august.
@ShaKuri chiar nu ma prefac! Habar nu aveam cand era! De fiecare data cand intrebam pe cinevam era prin septembrie-octombrie, si imi spuneau " Aaaaa, pai a fost vara trecuta". Tin minte ca acum cativa ani tata a cumparat un tort de inghetata, si am intrebat "De ce?" Iar el a spus "De Sf. Alexandru"... nu imi pasa, ca tu crezi ca sunt falsa, dar chiar nu stiam! Multumesc Jo, Bubulina, si celorlalti pentru "umor".
P. S.: Nu am pus la misto intrebarea.
31 iunie
merit felicitari k m-am prins nu?)
hai sa o lasam pentru 31 august k e mai funny
pup
...Nu stiu de ce credeti ca e fals/s... Si numele meu de botez este Alexandra dar niciodata nu am stiut cand e, pentru ca toata lumea ma striga pe celalalt nume al meu... O singura data niste colege deale mamei mele mi-au spus la multi ani si am ramas . Nu stiam de ceIn sfarsit am aflat si eu acum.
Uite aici cite ceva despre viata sfantului al carui nume il porti; a fost patriarh al Constantinopolului. E adevarat insa ca mai e si un sfant mucenic Alexandru (in alta luna, vezi si tu un calendar ortodox)
http://www.calendar-ortodox.ro/luna/august/august30.htm
LoquitaSeMutaInViataReala întreabă:
ThinkPink întreabă: