Pai defappt se scrie Hristos cu H, si doar pocaitii zic Cristos cu C. si poat o deranja.ok? FUNDA?
Catolicii spun Cristos tu nu pocaitii vai de tine nu vorbi daca nu stii
Da marog pentru mine tot aia e!
Pentru ca in religia ortodoxa asa se zice Hristos. Si Iisus se scrie cu doi de i. Dar daca verifici, in religia catolica e altfel Isus Christos.
Pai Hristos spun Ortodocsi iar Cristos spun Grecu-Catolicii depinde tu de ce religie esti.Sunt sigur ca la scoala faceai religia Ortodoxa ca asa se face in toate scolile din Romania dar acum depinde tu de ce religie esti daca esti ortodoxa atunci e bine cu "H" DAR! daca esti greco-catolica atunci profesoara era o tampita sau....nu neaparat dar tu nu trebuia sa o asculti ca se scrie cu "H", tu trebuia sa scrii cu "C". FUNDA?
De parca exista o diferenta mare intre ortodocsi si catolici.Eu sunt ortodox dar si catolici tot in acelasi lucru cred, fac cruce.
Da asta e si parerea mea de ex. eu sunt Greco-Catolic(adica majoritatea catolicilor din Romania) si nu mi se pare o mare diferenta intre cele doua"ramuri"crestine ca nu-s eu prea credincios asta-i partea doua
Marea Schisma e de vina
Din cate stiu eu : Grecii spuneau HRISTOS ( in greaca ). Romanii spuneau CRISTOS ( in latina ). Ambele insemna acelasi lucru . Doar ca, daca ne luam dupa religie atunci catolicii spun CRISTOS, iar ortocsii spun HRISTOS.E logic. Sper ca ti-am fost de ajutor .
Da.Am vazut un film american si ziceau Cristos, de acolo mi-am adus aminte de profa de religie.
Se spune Hristor crestin-ortodox, iar Cristos catolic.
In America majoritatea sunt catolici.