Manga= benzi desenate
anime=desene/serii animate(ele sunt facute dupa manga, daca nu sunt facute dupa manga, ele nu sunt considerate anime-uri, ci doar desene animate)
Anime sunt desene animeta iar manga sunt ca penzile desenata, chiar daca sunt pe internet
Sergiu, mai stii intrebarea ta:,, Trebuie sa fac un desen la o fatuca cu sakura si nu ma pot decide dintre imaginile astea : http://www.picz.ro/show-image.php?id=44baa0dd553446ecedfb8e4ac7ade0ac http://www.picz.ro/show-image.php?id=9b036e5eadd980bb4d7a8051565dafe8 http://www.picz.ro/show-image.php?id=50f9a35c4e4aafcac6658110020ae8e2 Dati-mi linkul care v-a placut ca raspuns. Multumesc anticipat."? nu pot sa vad pozele. Mi le poti trimite si mie printr-un mesaj te rog?
Manga sunt benzile desenate aime sunt alea de le vezi la tv/pc adica 'filmultele'.
Am preluat raspunsul din mai multe surse, pentru tine
Anime (din cuvântul japonez アニメ anime, la rândul lui o abreviere a cuvântului englez animation, însemnând animație, pluralul corect fiind anime-uri) reprezintă orice film de animație produsă în Japonia sau originară din aceasta. La originea acestui gen stau benzile desenate japoneze numite manga.
Cu toate că anime-ul este considerat uneori în mod eronat un "gen" (precum comedia, drama, etc.), în realitate este o formă de artă care include toate genurile întâlnite în literatură și cinema.În Japonia filmele de animație sunt foarte îndrăgite, semnificativ fiind faptul că în anul 2001 filmul anime Spirited Away (Sen to Chihiro no Kamikakushi) a întrecut filmul Titanic. Inițial anime-urile erau desenate manual, însă în ultimii ani tehnicile asistate de calculator practic s-au generalizat. Tehnicile anime sunt utilizate în seriale televizate, producții cinematografice și video, jocuri pentru computer, publicitate etc. În ce privește conținutul, formatul anime este utilizat în toate genurile ficționale.Anime este corelat cu japonimație, dar acest termen nu mai este utilizat. Japonimația a fost foarte utilizat în timpul anilor '70 și '80, dar a fost înlocuit de anime în mijlocul anilor '90 pe măsură ce materialul a devenit și mai cunoscut în țările vorbitoare de engleză. În general, termenul apare acum doar în contexte nostalgice. Deși termenul a fost corelat în afara Japoniei cu orice animație importată din aceasta, este utilizat acum în Japonia, pentru a face referire la animația domestică. Cum anime nu identifică țara originară în utilizarea japoneză, Japanimația este utilizat pentru a distinge lucrările japoneze de celelalte ale lumii.
În Japonia, manga poate să se refere și la animație și benzi desenate (deși utilizarea manga pentru a se referi la animație este de multe ori restricționată non-fanilor). Printre vorbitorii de engleză, manga se află sub strictul sens de bandă desenată japoneză. O altă explicație ar fi datorată de distribuitorul de anime al magazinelor din Marea Britanie și S.U.A, Manga Entertainment: firma începuse folosirea termenului în Marea Britanie, lucru comun în afara Japoniei. Termenul "animanga" a fost utilizat pentru a se referi la anime și manga deopotrivă. Anime tinde de asemenea să împrumute multe elemente din manga, inclusiv text în fundal și panouri. De exemplu, un opening poate folosi panouri manga pentru a spune povestea sau pentru a dramatiza un lucru pentru un efect comic, lucru întâlnit în animeul Kare Kano.
Anime reprezinta orice film de animatie produs in Japonia, iar Manga este un cuvanta japonez pentru benzi desenate.
Anime = Desene de genul in format video
Manga = Benzi desenate [ Ilustratii cu text ]