| TheFeeye a întrebat:

Care e diferenta dintre demonstratia de pastel si gen liric? Si cum imi dau seama daca este pastel sau gen liric?
Urgent va rog raspundeti ca maine am examen :-s, funda!

Răspuns Câştigător
| Phantasmagoria a răspuns:

Pastelul e o poezie picturala care apartine genului liric.
Genurile sunt de trei feluri: epic
liric
dramatic.
Pastelul e o SPECIE a genului liric, si de aia scriu cu majuscule, ca sa iti fie mai usor sa retii asta.

Daca trebuie sa argumentezi ca o poezie e pastel,te orientezi dupa culorile calde,pastelate. Se mai observa si ca eul liric nu e prezent in text, in pastel se exprima sentimentele si ideile in legatura cu NATURA.

@Si cum imi dau seama daca este pastel sau gen liric?

La pastel ti-am zis cum iti dai seama. In legatura cu genul liric, e usor. E o opera IN VERSURI, asta vezi de la o posta. Nu exista personaje, nu se specifica timpul si spatiul, doar momentul zilei(zi, noapte) sau anotimpul. Nu exista actiune( pentru ca nici nu predomina verbele). Predomina substantivele si adjectivele, cu ajutorul carora se realizeaza un tablou sau un portret. Modul de expunere e descrierea.

Sper ca ai inteles.happy

3 răspunsuri:
| robertronaldo1 a răspuns:

[Si eu am examen maine la romanalaughing]si voiam sa-ti zic k pastelul e o opera lirica in versuri si intrebarea la examen va fi argumenteaza k opera de mai sus[pastel] apartine genului liric si tu scrii acolo def genului liric dupa definitia pastelului si dupa spui k autorul isi exprima senti...gand..prin eul liric adica "eu" "am"imagini poetice etc si te descurci [sper sa te fi ajutat

| lolcod a răspuns:

Definitie gen liric: Gandurile, ideile, personajele sunt exprimate in mod direct prin intermediul eului liric.
Genul liric este scris in versuri, iar pastelul este o descriere a unui peisaj, anotimp etc.
Sper ca te-am ajutat happy si eu am examen.
Funda?

| David97tpu a răspuns:

Pastelul este o opera in versuri(poezie), care apartine de genul liric
pastelul prezinta un tablou din natura cu ajutorul descrierii