| sanda_9766 a întrebat:

Care este cea mai puternica rugaciune? dau funda+vot

Răspuns Câştigător
| คиค a răspuns:

Buna!

In credinta si rugaciune nu exista termen de comparatie, din punctul meu de vedere.

Cea mai puternica rugaciune?! thinking

Toate sunt la fel de importante, singurul lucru care le diferentiaza de la un moment la altul este de fapt intensitatea cu care ne rugam.

Avand in vedere ca Sfanta Treime este alcatuita din Dumnezeu- Tatal, Dumnezeu- Fiul [Mantuitorul] si Dumnezeu- Creeatorul [Sfantul Duh} eu cred ca niciuna dintre rugaciunile spuse pentru invocarea acestor puteri celesti nu poate fi mai mult sau mai putin puternica decat cealalta.
Rugaciunea care ne-a reprezentat copilaria este "Inger, ingerasul meu". Treptat, aceasta rugaciune a inceput sa para pentru marea majoritate una nesemnificativa si puierila.
Gresit! Invocare ingerului pazitor este la fel de importanta la orice varsta, in orice moment al vietiiwinking

"Tatal Nostru"- reprezinta o adresare directa catre Dumnezeu, iar aceea catre Sfantul Duh [Imparate ceresc, Mangaietorul/ Duhul Adevarului care pretutindenea esti/ Si toate le-mplinesti/... cred ca stii la care ma refer]reprezinta calea cea mai luminoasa de a-ne incepe ziua, fiindca asa cum pana si sfintele Acatiste spun" Duhul Sfant nu se salajduieste decat in loc curat, si bine pregatit" [acest loc este de fapt inima si sufletul fiecaruia dintre noi]

Rugaciunea este foarte importanta pentru noi, crestinii ortodoxi.
In alte religii, mai mult decat o rugaciune invata si spusa mot- a-mot reprezinta imporarea divinitatii pentru sanatate, fericire, etc, dar si multumiri aduse acesteia cu privire atat la lucrurile minunate cu care ne-a binecuvantat, cat si pentru cele mai putin fericite, dar din care am putut dobandii intelepciune divina.

Astfel, pot argumenta raspunsul meu final:

Toate rugaciunile sunt la fel de importante/puternice, intr-u cat toate sunt adresari catre Divinitate, si nu conteaza neaparat rugaciunea propriu-zisa[preferabil ar fi sa invoci intreaga Sfanta Treime prin cele 3 foarte importante rugaciuni pe care le-am precizat mai sus], ci intensitatea si credinta cu care le rostesti. :-)

>big grin

9 răspunsuri:
| NoNaMe_7575 a răspuns:

TaTaL Nostru

| noi3 a răspuns:

Cea facuta de tine, inspirata din inima.

| RimePeHartie a răspuns:

Tatal nostru

| Ciprian_8297 a răspuns:

Pai toate rugaciunile sunt bunewinkingdar stiu ca cea care e buna si m-a ajutat si pe mine e "Visul Maici Domnului":*:*

| anonimabubulina a răspuns:

Rugaciunea catre sf Marta

Sf Marta,ma indrept catre tine, plina de incredere, cerandu-ti ajutorul.Cred cu tarie ca ma vei ajuta si sprijinii cand mi-e greu. Spre a-ti arata recunostinta mea, fagaduiesc sa fac cunoscuta si altora aceasta rugaciune.Te rog cu umilinta sa imi aduci alinare suferintelor si necazurilor mele.In numele negraitei bucurii care ti-au cuprins inima cand i-ai oferit adapost Mantuitorului Lumii un casa ta din Betania,te implor,roaga-te pentru noi si familia mea ca sa-l pastram pe D-zeu in inimi astfel sa ne invrednicim sa primim ajutor in nevoile noastre,mai ales in durerea ce ma copleseste acum...(aici spui dorinta).
Te implor ajutatoarea celor aflati in suferinta,infrange orice greutate, precum ai infrant balaurul care zace la picioarele tale. Apoi, zici odata Tatal nostru si de 3 ori Bucura-te Marie cea plina de har...(Nascatoarea de D-zeu).
Sf Marta,roaga-te pentru mine si familia mea, in vecii vecilor, AMIN.

Rugaciunea se va spune 9 marti la rand, avand o lumanare aprinsa.

Dumnezeu sa va ajute!

| anonimabubulina a răspuns:

Funda+vot te rogg

| fallsHD a răspuns:

Have merci on us

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Rugaciunea domneasca,tatal nostru,spusa cum trebuie,adica in starea de suflet necesara rugaciunii, cu inima smerita si cu credinta in suflet ca, ti sa si indeplinit ceia ce voiesti sa ceri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De altfel orice rugaciune este puternica,fiindca puterea cuvantului merge pana la daspartirea sufletului de trup. sfantul maslu de pilda, este de asemenea o rugaciune puternica dar se slujeste de catre doi sau trei preoti, la oamenii foarte bolnavi.