LIMBA CHINEZA. iti atasez si un tabel cu primele 11 limbi vorbite pe glob. (in paranteza numarul de vorbitori nativi ai limbii)
1. Chineza (937, 132, 000)
2. Spaniola (332, 000, 000)
3. Engleza (322, 000, 000)
4. Bengali (189, 000, 000)
5. Hindi/Urdu (182, 000, 000)
6. Araba (174, 950, 000)
7. Portugheza (170, 000, 000)
8. Rusa (170, 000, 000)
9. Japoneza (125, 000, 000)
10. Germana (98, 000, 000)
11. Franceza (79, 572, 000)
Chineza! Verifica!
Limba chineză este cea mai vorbită limbă din lume, fiind limba oficială în Republica Populară Chineză, Taiwan şi una din limbile oficiale în Singapore. De asemenea, este una din limbile oficiale ale Organizaţiei Naţiunilor Unite. Din populaţia Chinei, aproximativ 95% sunt vorbitori de chineză.
Depinde unde te afli si ce limba se vorbeste in Tara respectiva! dar cred ca in mare parte engleza.
Probabil engleza, ca o vorbeste jumatate din fiecare stat Zic si eu..nu m-am documentat
Chineza este cea mai vorbita limba de pe Pamant.Relația dintre chineza vorbită și cea scrisă este destul de complexă. Variantele vorbite au evoluat diferit, în timp ce limba scrisă s-a schimbat mult mai puțin. Literatura clasică chineză a început în perioada cunoscută ca "Primăvara și Toamnă", cu toate că s-au descoperit înregistrări scrise începînd cu secolele XIV î.Hr. pe oasele oraculare a dinastiei Shang.
Ortografia chineză s-a bazat pe caracterele chinezești, hanzi, care sunt grafate în limitele unui pătrat imaginar, în mod tradițional, aranjate în coloane verticale, citite de sus în jos și de la dreapta la stânga în coloane. Caracterele chinezesti sunt morfeme independente ale modificărilor fonetice. Astfel, "numărul unu", Yi în mandarină, Yat în cantoneză se scrie folosind un caracter identic ( "一").
Spaniola este cea mai vorbita limba din lume in telenovele dar in rest limba cu circulatie mondiala si limba de referinta este engleza!
Nu in telenovele ci pe glob spaniola e cea mai vorbita limba din lume. E suficient sa stii un pic de geografie.
Pe locul 2 este engleza ( din pacate) si apoi chineza; pe naiba o sa fie spaniola a doua se vorbeste doar in Spania, Portugalia, Mexic etc... si in telenevole; In India se fac mai multe filme decat telenevolele spaniole si chiar mai multe decat ca la Hollywood.
Pe locul 2 este engleza ( din pacate) si apoi chineza; pe naiba o sa fie spaniola a doua se vorbeste doar in Spania, Portugalia, Mexic etc... si in telenevole; In India se fac mai multe filme decat telenevolele spaniole si chiar mai multe decat ca la Hollywood.
Sper ca te-am ajutat :d
La cata populatie chineza exista, normal ca ei au limba cea mai vorbita. ca se auzea ca spaniola o sa o intreaca ca multa lume se uita la telenovele, e alta treaba. dar tot chineza e deocamdata.
roby223 întreabă:
Catalin979 întreabă: