Nu e diferenta. Daca vrei sa faci analiza pe text ai putea forta niste diferente, dar in esenta ideea e aceeasi.
Am vazut prin cometarii tot felul de pareri. In primul rand stitul de viata e total altceva de alimentatie. Mi se pare putin impropriu sa zici alimentatie sanatoasa haotica. Daca chiar e sa fortezi o diferenta ai putea spune ca o alimentatie sanatoasa presupune excluderea a oricarui aliment nesanatos (prajeli, zahar, alcool-nu-i aliment dar are calorii) pe cand alimentatia echilibrata am putea spune ca iti mai scapa o prajiturica, o bere, un vin, un cartofior prajit dar asta doar pentru a-ti satisface o pofta. (asa cum e si normal, decat sa salivezi cateva saptamani dupa o pizza, mai bine mananci o data si dupa mananci sanatos)
Alimentatia sanatoasa inseamna sa renunti la dulciuri, chimicale si fast food.
Alimentatia echilibrata e un stil de viata include alimentatia sanatoasa plus miscarea pentru un mai bun echilibru.
In alimentatia echilibrata poti manca orice atata timp cat il echilibrezi cu miscarea.
Miscarea e miscare si alimentatia e alimentatie. Nu poti sa zici ca una o include pe cealalta. Asa ai putea sa incluzi mai multe in alimentatia echilibrata: odihna regulata, gandire pozitiva, stat mai putin la calculator etc. Sunt bune si astea, dar nu fac parte din alimentatie, fie ea si echilibrata.
Nu stiu ce doresti sa afli insa alege mereu alimentatia sanatoasa si echilibrata. Ca sa-ti raspund totusi...o alimentatie sanatoasa este o alimentatie ce cuprinde un aport de vitamine ridicat. Legume, fructe etc, iar o alimentatie echilibrata se refera la portie. Portii de mancare calculate, sanatoase. Echilibru. Pentru ca daca tu mananci sanatos.dar mananci haotic..cand te apuca..si cat doresti.te va ajuta..insa e posibil sa intampini probleme gastrice.
Catalin979 întreabă: