Trombostop este un anticoagulant care actioneaza la nivelul ficatului blocand niste factori de coagulare etc... banuiesc ca nu asta te intereseaza. In mod normal, la cei carora le este administrat Trombostop, INR-ul este supravegheat sa fie intre 2 si 3 (normal trebuie sa fie 1, dar pentru ca bunica ta are o problema circulatorie si probabil un risc crescut de aparitie a trombilor, INR-ul trebuie sa fie mai mare ca sa fie in siguranta, sa nu se mai coaguleze sangele atat de repede sis a nu se mai produca acesti trombi). Intr-adevar 8 este foarte mare si exista risc mare de sangerare (uite de exemplu, un om cu un INR mare, daca se taie sa zicem, ii va curge foarte mult sange pentru ca nu se va mai putea coagula atat de usor la locul leziunii). Eu zic sa mergeti la cabinet mai repede in caz ca nu i-a dat un emdicament ceva sa restabileasca valoarea normala a INR-ului.
p. s.: sa nu cumva sa ia chestii gen Aspirina etc, care cresc si mai mult riscul de sangerare
numa bine!
Timp Quick
timp Quick
Termeni medicali care incep cu litera t
Descriere termen medical:
Timp de coagulare a plasmei sangvine in prezenta unui extract de tesut de origine umana, animala sau sintetica, tromboplastina.
Indicatii - Masurarea timpului de protrombina (T. P.), practicata in laborator pe un prelevat sangvin de la bolnav, permite evaluarea globala a activitatii factorilor coagularii ai caii intrinseci (coagularea declansata prin contact cu tromboplastina eliberata in mod normal de catre celule). Acest test serveste la cercetarea unei tendinte hemoragice con genitale sau dobandite, cauzata de un deficit in factorii II, V, VII sau X, de o atingere hepatica sau de o avitaminoza K, precum si la supravegherea tratamentelor anticoagulante cu antivitamine K.
Rezultate - Rezultatele sunt exprimate in secunde, in procente din timpul obtinut in raport cu un martor sau, mai bine, ca indice INR (International Normalized Ratio sau raport international normalizat), care tine cont de sensibilitatea reactivilor. Un timp de protrombina mare indica o coagulare modificata, de origine terapeutica sau patologica.
Sinonim: timp de protrombina.
Sunt student la medicina dar...la randul meu ...am probleme de sanatate. spui ca bunicii tale i-a iesit inr-ul 8? mi se pare foarte mult. din punctul meu de vedere este grav. un pacient caruia i se administreaza trombostop ar trebui sa aiba inr-ul intre 2 si 4. cred ca medicii ar trebui sa-i mareasca doza bunicii tale urgent. e doar o parere...
sa stii ca si varsta pacientului conteaza foarte mult cand e vorba de tromboza. sunt doar un viitor stomatolog dar pacient la randul meu
multa sanatate tie si bunicii tale! tudor-iasi
INR-ul, cu cat e mai mic cu atat riscul de formare de trombi e mai mare, deci trebuie marita doza de anticoagulant.analiza se repeta la doua saptamani daca e nevoie, daca nu cel putin odata pe luna, si tratamentul cu anticoagulant nu se opreste deloc, mai mult chiar doza se poate modifica in facut de rezultat. ar trebui sa faceti analizele tot timpul la acelasi laborator pentru siguranta si corectitudinea rezulatelor! sanatate multa!
INR reprezintă o analiză de sînge, mai exact timpul necesar coagulării sangelui. pentru pacientii in cura cu anticoagulante (Sintrom, Trombostop, Heppa, Fraxiparin, Plavix, etc.) val INR trebuie sa fie 2 - 4. Val de 8 indică o coagulare lentă asadar prin indepartarea Trombostopului din medicatie ajuta la o scadere relativa a INR-ului, cred ca undeva la 5, pate 4
INR -ul trebuie sa maxim 1, 8; peste valori mai mari de atat creste mai riscul de sangerare,mai ales la pacientii varstnici,care, daca au si patologii asociate(si de cele mai multe ori au) se prezinta cu sangerare intracerebrala( hemoragie subarahnoidiana).Ai grija de cine asculti si ce sfaturi citesti-INR NU TREBUIE SA DEPASEASCA 1, 3-1, 8; ORICE PESTE REPREZINTA RISC CRESCUT DE SANGERARE! CERCETEAZA SI VEI AFLA!