Acest lucru este determinat de la persoană la persoană prin rezistenţa pielii. O rezistenţă mai mare reprezintă un izolator natural în prezenţa curentului electric.
Se consideră în general : Limita curenţilor nepericuloşi: 10 ma în curent alternativ şi 50 ma în curent continuu. Despre tensiune se consideră periculoasă cea peste 24 V.
Tensiunea nu ucide, ci intensitatea...
Daca te curentezi la bobina de inductie, te curentezi la 5000 de Volti. Te zguduie bine dar nu patesti nimic (singurul risc este infarctul, la persoanele cu probleme cardiace). Tensiunea se masoara in Volti.
Intensitatea se masoara in amperi, si este cea care ucide. Orice intensitate supraunitara este fatala. Cred ca tot ce este peste 0.5 este fatal...
Şi care e problema isteţule? Nu ai citit - " Limita curenţilor nepericuloşi: 10 ma în curent alternativ şi 50 ma în curent continuu " acesta e standardul oficial. Care e problema? Şi eu m-am curentat la 27 000 V la tv color clasic, ce vrei să spui? Am spus standardizare, adică valori recunoscute ( şi impuse ) la nivel naţional.
PS. Curentul se referă la amperaj care e unitatea de măsură. Adică Amperul.
Cate raspunsuri atatea diferente
La 1 amper esti un fel de cartof uitat pe aragaz. a intrat un indian in cartea recordurilor rezistand la 3 amperi, cu 1 din cabluri pus pe limba si altul legat de picior. la priza de perete (220v) am bagat 2 cuie in priza si le-am legat cu un al3lea si nu am murit, asta poate e norocul meu; sunt oameni loviti de fulgere (100mil volti) si nu mor...desi cred ca pe la 25-30v poti muri.
NitaLoredanaFlorentina întreabă: