| Gugunica a întrebat:

Care este procesul tehnologic de fabricare a conservelor din legume naturale, caracteristica materiilor prime, depozitare, transportare, ambalare?

2 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Depinde de produsul finit: tocana de legume, zacusca, etc.
Intai, materia prima este primita, apoi este sortata, spalata si intra in "sectorul curat" al fabricii - in industria alimentara, este impartirea asta intre sectoarele fabricii pentru ca sa nu se degradeze produsul final.
Apoi legumele (idem fructele) se curata de partile care nu intra in procesul de fabricatie si trec printr-un prim proces de oparire (pasteurizare) ca sa se elimine microorganismele cu care au venit.
In functie de ceea ce se doreste, de aici se urmeaza un proces sau altul: tocare, adaugare condimente, coacere, fierbere, din care rezulta produsul de fabricatie, acesta este bagat in borcane sau cutii de conserve, acestea se inchid si apoi sunt bagate la pasteurizat. Dupa asta, aceste recipiente sunt ambalate in baxuri si baxurile in paleti si d'aici incepe calea lunga pana la masa ta.
Cam asta ar fi in mare.

| adi_5739 a răspuns:

Nu stiu