Cate raspunsuri pe aici.
@nicoletalavinia14 - Cica "marcheaza o explicatie"
@AmyGirl - unde vezi ma fraza acolo?
@xXAngelFromNightxX - "seara" e in vocativ sau "bunica"?
Raspunsul corect este cel cu vocativul.
Bafta
Virgula izoleaza un substantiv in vocativ de restul enuntului.
Stiu ca este subiect de la examen pentru ca si eu am intrebat-o pe profa si a zis ca este corect !
Pai, virgula desparte un substantiv in cazul vocativ de restul propozitiei.
Sau mai simplu(dar nu total corect), virgula desparte persoana careia ne adresam de restul propozitiei.
Sper ca te-am ajutat!
Vai asta am primit-o azi la examen si eu am cam belit'o...dar acum stiu ce trebuia scris: Rolul virgulei este de a marca pauza in vorbire si de a separa substantivul in Vocativ. (eu am scris de a separa interjectia... sper sa imi dea macar 3p)
Poi desparte o constructie in cazul vocativ...
Sper ca am fost de ajutor cat de cat.
Rolul virgulei in structura de mai sus este de a desparti substantivul ''bunica'', acesta fiind in cazul vocativ, de restul enuntului... A fost astzi la examen
Buna. In structura aceasta virgula are rolul de a separa substantivul in cazul vocativ(seara), de restul comunicarii...mi s.a parut usurel examenul. fundita?
O Doamne va multumesc mult de tot...am scris bine, yeheeeeeey by the way bafta la mate will be so much fun
O Doamne va multumesc mult de tot...am scris bine, yeheeeeeey by the way bafta la mate will be so much fun...
Rolul virgulei in structura "Buna seara, bunica draga" arata ca un substantiv urmat de un adjectiv
Raspunsul este ca virgula izoleaza un substantiv in vocativ de restul enuntului
iulyvampy07 întreabă: