| gabygi a întrebat:

Care imi da si mie o idee ce sa fac maine de mancare usor si nu prea costisitor sunt solo acasa big grin mersi
fundita pentru cea mai delicioasa mancare care mi se pare mie bineinteles



multumesc

Răspuns Câştigător
| JustInCase_1628 a răspuns:

Omleta delicioasa

Ingrediente

3 cartofi mai mari,
masline 50 g,
un ardei rosu mare,
50 g cascaval,
3 oua,
2 LG faina grau,
3 carnati,
sare, piper
Mod de preparare

Cartofii se dau prin razatoare cu dintii mari,maslinele se taie in doua,ardeiul se taie in cubulete foarte mici,cascavalul se da prin razatoare sau se taie cubulete, le amestecam pe toate dupa care adaugam ouale, carnatii taiati feliute subtiri si cele 2 linguri de faina, sare si piper dupa gust, le amestecam pe toate si le punem intr-o tigaie cu ulei incins. Se lasa la foc mic ca sa se coaca, se lasa pana se rumeneste pe o parte dupa care se intoarce pe cealalta parte si se lasa pana este rumena, ceea ce inseamna ca este gata. Timp aproximativ de coacere 30 min. Pofta buna!

4 răspunsuri:
| VanillaBl a răspuns:

Dac vrei usor si rapid fa niste spaghete cu sos. sosul il poti lua dintr-un supermarket il incalzesti si il amesteci cu spaghetele fiertele in prealabil. Iti ia cam 10 minute pana se fierb spaghetele big grin

| ILoveMoon a răspuns:

Salam de biscuiti desert e usor de facut si gustos big grin

| adnanandan a răspuns:

Musaca de cartofi cu carne
Una din mâncărurile mele preferate!
Aşadar, e nevoie de:

500-800 g carne tocată (porc, vită sau amestec, după preferinţă)
1 ceapă mărişoară
2 linguri bulion, pastă de roşii sau 3-4 roşii mărunţite
1 legătură pătrunjel
cartofi
ulei (sau unt)
sare

Se face aşa:
* într-o tigaie cu teflon (ca să intre numai puţin ulei) se căleşte ceapa tăiată mărunt (eu am făcut cu carne de vită şi folosesc ceva mai multă ceapă);
* se adaugă carnea şi se rumeneşte puţin, apoi se toarnă cam o cană de apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit cam 30-40 de minute (se completează cu apă de câte ori e nevoie, dar în final trebuie să fie scăzută);
* se curăţă cartofii şi se pun la puţin fiert (eu îi fierb 20 de minute), apoi se face un piure tare (numai zgrobiţi); la piure trebuie ţinut cont că trebuie să fie o cantitate dublă faţă de cea de carne.
* spre final, cam cu 10 minute înainte de a fi gata, se toacă pătrunjelul şi se pune în tigaie peste carne
* se unge bine cu unt o cratiţă, se adaugă jumătate din cantitatea de piure de cartofi, carnea şi apoi restul de piure (se poate pune deasupra puţin sos de carne sau pastă de tomate) şi se dă la cuptor pentru 20-30 de minute.

| VanillaBl a răspuns (pentru adnanandan):

A zis ceva usor! mai e si baiatlaughing) reteta asta iti ia aproape o oralaughing)