Buna, mazarea, tecile de fasole verde, soia si in general cred ca tot ce-i verde este sanatos pentru santate.Pa
Morcovi sunt buni pentru vedere, #
#
Orzul
Orzul este o planta anuala, cu tulpini inalte de 80-130cm, fructe liniare, mai late ca graul, cu limbul ondulat si spic lung, format din 4-6 randuri de boabe. Se cultiva ca furaj si pentru industrie. In industria alimentara, boabele de orz au o larga utilizare in fabricarea...
#
Dovleacul sau bostanul
Dovleacul sau bostanul se cultiva in toate zonele tarii. Planta este cultivata cu precadere pentru hrana animalelor si pasarilor, farmaceutic folosindu-se decat semintele ajunse la comleta lor maturitate si decorticare. Constituenti principali: - pulpa: vitamine - mai cu seama vitamina A, saruri minerale, hidrati de carbon, rotide; - semintele contin...
#
Varza - remediu naturist pentru diverse afectiuni
Varza este o planta lugumicola din familia cruciferelor, cu frunzele mari, care se invelescc unele pe altele formand o capatana compacta; frunzele se folosesc frecvent in alimentatie, in stare verde sau conservate. Varza - indicatii si mod de folosire: - intern: anemie; ascita, demineralizare, litiaza urinara, diabet, gripa, rahitism,...
#
Laptuca - salata verde
Laptuca - salata verde Constituenti principali: - lactucarium - substanta cu actiune similara graului, lactucina, acid lactucic, asaragina, hiosciamina, clorofila, vitaminele:A, B, C, D, E, fier, calciu, fosfos, iod, magneziu, zinc, cupru, sodiu, clor, potasiu, cobalt, arsenic:fosfati, sulfati, steroli, caroten. Proprietati si indicatii: - emoliente - in brosite, astm,...
#
Graul
In scopuri alimentar-medicinale se utilizeaza fructul graului care este o cariopsa, de culoare bruna, bruna roscata, avnd forma oval-alungita. Graul contine: - saruri minerale si elemente precul calciu, magneziu, sodiu potasiu etc; grasime fosofrata, amidon, vitaminele A, B, E, K, D; fermenti, distaze. Proprietati, indicatii, mod de...
#
Ciuperci comestibile
Ciupercile au o mare importanta in alimentatia omului, atat in situatii deosebite cat si in conditii de viata obisnuite, normale. Dintre ciupercile mari, sunt mai numeroase ciupercile comestibile decat cele otravitoare ale caror numar este in general restrans. Ciupercile contin: apa in proportie de 82-92%, substante minerale,...
#
Leusteanul
Leusteanul este o planta legumicola perena inalta de 1m, cu frunze mari, alungite, verzi brumarii. Frunzele si semintele au un continut bogat in uleiuri eterice; se foloseste in alimentatie. Constituentii principali ai leusteanului sunt: - uleiuri volatile, terpinol, vitamina A, vitamina B si vitamina C - acizi organici in radacina...
#
Nautul - inlocuitor de cafea
Nautul este o planta alimentara anuala, originala din Asia, cu tulpina inalta de 20-60cm, cu frunze compuse din 4-6 perechi de foliole laterale si una terminala, cu flori liliachii sau albe, ale carei seminte sunt folosite ca atare sau ca inlocuitor de cafea. Printre constituentii principali ai...
#
Stevia si macrisul
Stevia - este o planta erbacee perena, cu tulpina inalta de 1-2m cu frunze mari, carnoase, comestibile. Macrisul - plate legumicola perena, inalta de 1 m, cu frunze alungite, cu gust acrisor folosite in alimentatie. De la ambele plante se folosesc frunzele si radacinile. Constituenti principali: - cantitati mari de acid...
#
Cartoful
Cartoful este o planta cu flori albe sau violete si cu tulpini subterane ingropate (tuberculi) de forma rotunda, ovala sau alungita. Constituentii principali ai cartofului sunt: - apa 75%, hidrati de carbon 22%, protide, lipide, saruri minerale de sodiu, calciu, magneziu, fosfor, fier, mangan, cupru si multe...
#
Secara - indicata in prevenirea afectiunilor vasculare
Secara este o planta anuala cu tulpini inalte, ce se cultima atat o planta furajera, cat si ca planta alimentara in zonele cu o clima rece si umeda, fiind preferate solurile nisipoase. Principalii constituenti ai secarei sunt: - saruti minerale: fier, calcium fosfor, magneziu, potasiu, substante azotae -...
#
Mazarea
Mazarea este o planta alimentara si furajera, anuala, cu frunze compuse din 2-3 perechi de foliole, flori albe. Constituentii principali ai mazarei sunt: - protide, hidrati de carbon, lipide - saruri, in special de potasiu, fosfor, fier, sodiu, vitamina A, vitamina B1, vitamina B2 Valoarea energetica a mazarei este de 354kcal/100g. Mazarea...
#
Telina - leguma pentru astenia de primavara
Telina este o planta legumicola bienala, inalta de 80-90 cm, cu frunze mari, penate si flori albe. Se utilizeaza ramurile si capatana. Telina contine urmatoarele: - vitamina A, vitamina B, vitamina C - minerale:magneziu, mangan, fier, iod, cupru, sodiu, potasiu, calciu, fosfor, colina, tirozina etc. Telina este indicata in inapetenta...
#
Fasolea uscata si fasolea verde
Fasolea uscata si fasolea verde In scopuri medicinale se folosesc tecile fara seminte, recoltate la maturitatea lor completa. Constituenti principali: - fasolea uscata contine:protide (21%), hidrati de carbon (56%), potasiu (177mg%), calciu, fier, nichel, cobalt, zinc, cupru, vitamina A (in cantitate mica), vitaminele B1, B2, C. - fasolea...
#
Porumbul
Porumbul Denumiri populare: papusoi, cucruz, malai. Porumbul are utilizari multiple: in alimentatie, furajare, industria alcoolului, a uleiurilor etc. Este foarte hranitor, energetic, reconstituiesnt; moderator al tiroidei, calmant, diuretic puternic; colagog; hemostatic. Indicatii: - fiind diuretica, infuzia de matase de porumb se recomanda mai ales in tratamentul litiazei renale, cistitelor si albumunuriei...
LEGUMELE si FRUCTELE sunt toate sanatoase! nici una nu ingrasa, nici una nu e proasta...etc...bagati bine la cap asta!
Anonimouse25163 întreabă:
stefanst2312 întreabă: